Möt Sara Delphin, röntgensjuksköterska

Mammografin i Kalmar är en lagom liten enhet som erbjuder det bästa av två världar för dig som både har ett intresse av teknik och människor.

Sara Delphin är utbildad röntgensjuksköterska och arbetar på mammografin på länssjukhuset i Kalmar.

– Jag läste till röntgensjuksköterska i Göteborg. När jag var färdig med utbildningen valde vi att flytta till Kalmar eftersom det är en lagom stor stad.

– Vi är en tajt arbetsgrupp på cirka tio personer som jobbar här på mammografin. Fördelarna med att vara en liten grupp är att man får sin röst hörd och man kan påverka sin arbetsplats. Det finns utrymme för att prova och tänka nytt.

– Nyligen slogs vi ihop med röntgenavdelningen vilket har varit bra eftersom man blir en del av ett större sammanhang. Det underlättar också bemanningen här på mottagningen och man får fler arbetskamrater, vilket är trevligt!

– Det finns många utvecklingsmöjligheter för de som är intresserade av att jobba på mammografin. För att trivas här ska du vara nyfiken på och vilja utveckla din kompetens inom radiologi, erfarna sjuksköterskor som söker sig hit erbjuds utbildning inom radiologi. Är man redan röntgensjuksköterska så erbjuder vi ett introduktionsupplägg utifrån din kompetens och möjlighet till att arbeta inom andra delar av den radiologiska kliniken.