Synpedagog

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Habilteringen nord söker Synpedagog. Välkommen med din ansökan senast den 15 februari.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett självständigt och utvecklande arbete som synpedagog på syncentralen i Västervik. Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat kartläggningar, utprovningar, träning och förskrivning av optiska och tekniska hjälpmedel, träning av kompensatoriska tekniker samt att ge information, råd och stöd. Tjänsten innefattar arbete omkring barn som har synnedsättning enligt syncentralens målgrupp.

Vi söker

Din yrkesbakgrund kan vara legitimerad arbetsterapeut, synpedagog eller synrehabiliterare. Tidigare erfarenhet inom synområdet eller inom habilitering/rehabilitering är meriterande.
B-körkort är ett krav då resor förekommer i tjänsten.
Som person är du flexibel, prestigelös, ansvarstagande och självständigt i ditt arbete. Du har lätt för att ta egna initiativ och du gillar att vara med och aktivt utveckla både verksamheten och arbetssätten kring våra patienter. Att arbeta i team kring patienterna är naturligt för dig. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Västerviks sjukhus är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB som ligger ett stenkast från havet och Västerviks centrum. Med bred kompetens och hög specialisering ger vi god vård och trygghet åt medborgarna i norra Kalmar län. Engagerade medarbetare arbetar varje dag för hög medicinsk kvalitet, tillgänglighet och nöjda patienter. Sjukhuset har ca 160 somatiska vårdplatser och 60 psykiatriska. Hos oss arbetar runt 1 500 medarbetare med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Basenheten Habilitering Nord omfattar barn-, ungdoms och vuxenhabilitering samt syncentral i Kalmar läns sex norra kommuner. Upptagningsområdet motsvarar norra delen av Kalmar län på ca 110000 invånare.
Syncentralen är habiliterings- och rehabiliteringsavdelning för personer med synnedsättning. Vårdkontakterna bygger på samverkan mellan patient och behandlande personal och utgår från patientens behov.
Syncentralens övergripande mål är att personer med synnedsättning och blindhet utvecklar, återvinner eller bibehåller bästa möjliga funktionsförmåga utifrån egna behov och förutsättningar. Verksamhetens insatser ska skapa goda villkor för ett självständigt liv och ett aktivt deltagande i behandlingsinsatserna såväl som i samhällslivet.
Mer information om vår basenhet hittar du på http://www.ltkalmar.se/halsa-vard/habilitering/

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF HAB:2018:2 Placering/enhet:Habilteringen nord Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:50%, Landstinget i Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Önskar du arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-02-15 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.