CISO Informationssäkerhetsansvarig

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

IT-förvaltningen söker CISO Informationssäkerhetsansvarig. Välkommen med din ansökan senast den 15 april.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig som vill fortsätta din karriär inom informationssäkerhet och vill bli en del av ett starkt team med möjlighet till mycket utveckling. Ett arbete där du strukturerar arbetssättet inom informationssäkerhetsområdet, driver och etablerar rutiner i enlighet med de krav och regelverk som gäller inom informationsäkerhetsområdet.

- Det är både utmanande och fantastiskt roligt att få jobba med de här uppgifterna i den snabba digitaliseringen och att få göra det tillsammans med alla kompetenta och trevliga människor som finns här, säger Olle Lindgren, IT-säkerhetsansvarig.

Du ansvarar för landstingets riktlinje för informationssäkerhet där landstingets samlade information säkerställs med avseende på informationens riktighet, sekretess och tillgänglighet samt att tillämpliga lagar, föreskrifter och riktlinjer följs på ändamålsenligt vis.

Du agerar rådgivare på området i landstingets verksamheter genom att utbilda och stödja verksamheten i arbetet med informationssäkerhetsklassning, kontinuitetsplanering och riskanalyser. Genom att arbeta med omvärldsbevakning, ständiga förbättringar och att dela med oss av det vi kan utvecklar vi vår kompetens - varje dag.

Vidare har du rollen som biträdande säkerhetsskyddschef och arbetar med säkerhetsskyddsplanen, du klarlägger regler för landstingets säkerhetsskydd, vägleder det lokala säkerhetsskyddet samt ser till att personalen har både rätt information och utbildning inom området. Tjänsten är säkerhetsklassad.

Vi söker

Vi söker dig som har relevant akademisk examen på minst kandidatnivå. Du har 6-8 års erfarenhet av en roll där du primärt har arbetat med IT/informationssäkerhet, antingen som konsult eller i en linjefunktion.

Vi ser gärna att du har mycket goda kunskaper inom ISO 27000-serien, patientdatalagen och Socialstyrelsens relaterade föreskrifter. Om du dessutom är insatt i nya dataskyddsförordningen - GDPR är det mycket meriterande.

Du är en person som är öppen för nya ideer, du tycker om att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter och du har ett lösningsorienterad arbetssätt. Vidare har du ett pedagogiskt förhållningssätt och är bra på att planera, organisera och prioritera på ett effektivt sätt. Som person är du engagerad och har förmåga att samarbeta med olika typer av verksamheter samt skapa bra och förtroendefulla relationer. Då dina kontaktytor är stora är det viktigt att du har lätt att kommunicera, såväl skriftligt som muntligt. Övrigt meriterande är kunskap och erfarenhet från offentlig verksamhet.

Vi ser att du i linje med våra värderingar är en öppen person med förmåga att ta egna initiativ och driva din egen utveckling framåt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och för arbetet behöver du ha körkort B.

Vår arbetsplats

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns drygt 120 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Läs mer om att jobba med IT i landstinget>

Information och informationsförsörjning är en viktig strategisk resurs för Landstinget i Kalmar län och i alla avseende avgörande för att landstingets ska uppnå sina verksamhetsmål. För att få bättre fokus på detta område söker vi nu en Informationssäkerhetsansvarig till landstinget med placering hos IT. Vårt arbetsklimat präglas av respekt, en öppen dialog och samverkan där vi hjälps åt såväl i det dagliga som i våra långsiktiga mål. Din arbetsplats är i centrala Kalmar.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2018:10 Placering/enhet:IT-förvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-04-15 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.