Projektledare IT

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

IT-förvaltningen söker Projektledare IT. Välkommen med din ansökan senast den 27 augusti.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett arbete som projektledare där du ges möjlighet att förena projektledning, IT-intresse och samhällsnytta - varje dag. Du är en del av projektkontoret som arbetar med att driva digitaliseringsprojekt och ansvarar för utveckling och förvaltning av metoder, modeller och verktyg för projektstyrning inom Landstinget i Kalmar län.

- I projektkontoret jobbar ett härligt gäng som ser möjligheter i varandras olikheter. Vi driver projekt inom landstingets alla förvaltningar, vilket ger en enorm bredd i uppdragen, säger Anna Stålbrand Sundh, enhetschef IT Utveckling.

I din roll leder du arbetet från definition av projekt och/eller uppdrag till leverans samt ansvarar för att leverera enligt uppsatta mål och tidsramar. Du kommunicerar med projektets intressenter som finns både i kärnverksamheten och inom IT-verksamheten. Som stöd i arbetet använder du dig av projektmodellen Projektil.

Du arbetar med ett eller flera parallella uppdrag, projekt eller delprojekt och ibland arbetar du med utredningar, analyser och förstudier. Projekten kommer från alla förvaltningar inom landstinget och kan innebära att du arbetar med vårdrelaterade projekt såväl som infrastrukturprojekt. Arbetet ställer stora krav på förståelse för verksamheten, processer och organisation samt kompetens inom tekniska lösningar och/eller systemvetenskap. Vår systemmiljö är till största delen Windows-baserad.

Vi söker

Vi söker dig som har mycket god teknisk förståelse samt erfarenhet av projektledning inom IT. Du är bra på att kommunicera rakt och öppet i både tal och skrift samt har förmåga att skapa bra och förtroendefulla relationer. Det är meriterande om du har certifiering inom projektledning och om du har kunskap inom områden som förvaltningsmodellen pm3, ITIL och scrum. Det är fördelaktigt om du även har ett kunnande av IT-infrastruktur och IT-miljöer inom hälso- och sjukvårdsområdet och/eller bygg, fastighet, inköp, logistik.

Ditt arbetssätt är strukturerat med planering, budgetering, fördelning av arbetsuppgifter, implementering och uppföljning. Du har erfarenhet av att arbeta med eget stort ansvar i team såväl som självständigt. Att vara nyfiken och ha en vilja att sätta sig in i verksamheten, gör arbetet stimulerande och intressant. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För tjänsten krävs att du har körkort.

Utbildningsmässigt ser vi helst att du har universitets-/högskoleutbildning inom ditt yrkesområde eller annan relevant IT-teknisk utbildning samt utbildning inom projektledning.

Vår arbetsplats

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns drygt 125 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Läs mer om att jobba med IT i landstinget>

Projektkontoret är en koordinerande och samordnande funktion när det gäller att driva IT-projekt inom landstinget, vilket innebär att resursplanera och prioritera för bästa möjliga effektivitet. Dessutom har projektkontoret ansvar för utveckling och förvaltning av metoder, modeller och verktyg för projektstyrning.

Landstinget i Kalmar län är länets största arbetsgivare och har visionen att vara hälsolänet - för ett friskare, tryggare och rikare liv. Det hälsofrämjande perspektivet präglar både våra möten med invånare och vår vardag kollegor emellan. Vi arbetar målinriktat med verksamhetens bästa för ögonen och hos oss finns goda möjligheter till utveckling.

Din placering är i våra trivsamma lokaler i centrala Kalmar.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2018:23 Placering/enhet:IT-förvaltningen Antal platser:2 Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-08-27 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.