Lönekonsult

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Landstingsservice söker Lönekonsult. Välkommen med din ansökan senast den 17 augusti.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande uppdrag som lönekonsult hos oss på Löneservice!
Du tillsammans med chefer och övriga aktörer i lönehanteringsprocessen ansvarar för att rätt lön betalas ut i rätt tid och till rätt person inom Landstinget i Kalmar län.

Lönekonsultens roll är konsultativ och du bistår cheferna genom ett rådgivande och lärande förhållningssätt. Arbetsuppgifterna innefattar bland annat administrering av anställningar, lönehanterings- och frånvaroärenden. Största delen av arbetet utförs i landstingets personaladministrativa system, Heroma. För att nå framgång på Löneservice arbetar vi med ständiga förbättringar inom löneområdet, t ex förbättring av rutiner och kontroller, kvalitetssäkring av processen, utbildnings- och informationssatsningar. Samtliga medarbetares delaktighet i förbättringsarbetet är en viktig framgångsfaktor i utvecklingsarbetet!

Förutom det löpande lönearbetet och ansvar för sina löneområden kan även andra uppdrag och fokusområden ingå i rollen. Vid denna rekrytering kan exempelvis rollerna som förbättringsledare respektive pensionsassistent att bli aktuella. Rollen som förbättringsledare har inriktning mot verksamhetsutveckling och du arbetar tillsammans med lönechef för att driva och hålla samman enhetens utvecklingsarbete. Uppdraget som pensionsassistent innebär att du tillsammans med en annan pensionsassistent i gruppen samt landstingets pensionshandläggare arbetar med administration och information inom pensions- och försäkringsområdet.

Vi söker

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom löneområdet, alternativt en eftergymnasial utbildning inom HR eller ekonomi som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom lön samt goda kunskaper i de lagar och avtal som styr lönehanteringsprocessens område. Du uttrycker dig väl i tal och skrift samt har mycket goda kunskaper i hela Officepaketet.

Som person är du serviceinriktad, kommunikativ samt har god samarbetsförmåga i kombination med ett stort intresse för utvecklingsfrågor och förbättringsarbete. Lönekonsultens roll är konsultativ och förutsätter en god förmåga att ta egna initiativ. Du förväntas vara bra på att skapa och utveckla goda relationer med chefer, kollegor och medarbetare på olika nivåer i landstinget. Du är strukturerad, effektiv, noggrann samt gillar att arbeta med siffror.

Ange i din ansökan hur du ser på rollerna som förbättringsledare eller pensionsassistent, vilken som eventuellt intresserar dig och varför. Om du har tidigare erfarenhet inom områdena vill vi att du beskriver det i din ansökan. Vi arbetar med löpande urval så sänd in din ansökan så snart du kan!

Vår arbetsplats

Landstingsservice är en av landstingets åtta förvaltningar. Vi består av medarbetare från flera olika yrkesgrupper som har specialkompetens inom olika områden. Tillsammans ansvarar, utför och utvecklar vi servicetjänster för landstingets alla verksamheter.

I Landstingsservice har Landstinget i Kalmar län samlat alla servicetjänster för att underlätta arbetet för vården och landstingets övriga verksamheter. Våra medarbetare finns i hela Kalmar län och erbjuder en samlad bred kompetens. Vi arbetar med ständiga förbättringar och utifrån vår värdegrund om ett öppet, engagerat och kunnigt ledar- och medarbetarskap. Arbetsglädjen står i fokus och vi arbetar för att varje dag bli lite bättre! Vi är certifierade enligt ISO för kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Löneservice ingår i Landstingsservice och ger service åt anställda inom hela länet. Enheten är placerad i Kalmar.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:LS:2018:21 Placering/enhet:Landstingsservice Antal platser:2 Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidare Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-08-17 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.