Radiologen söker överläkare med möjlighet till adjungerad professur

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Radiologen söker överläkare med möjlighet till adjungerad professur. Välkommen med din ansökan senast den 30 september.

Vi erbjuder

Kalmar läns landsting har anledning att vara stolt över sina resultat. Vi ligger regelbundet högt i förtroendemätningar och i Dagens Medicins rankingar återfinns länets tre sjukhus bland landets bästa i sina kategorier. Landstinget är välskött och ledningen har god dialog med politiken.

På radiologiska kliniken kommer din arbetstid vara disponerad till 67% inom klinisk verksamhet och 33% forskningstid. Kliniken har ambitionen att under de kommande åren ställa om från en modalitetsinriktad verksamhet mot organinriktning. På kliniken bedrivs dygnetruntverksamhet med jour på natten. Från kl 22.00-07.00 har vi på läkarsidan en beredskap för nödvändiga interventioner. Bakjoursverksamhet kommer att ingå i tjänsten.

Du kommer uppmuntras att delta i förbättringsarbete där Landstingets strategi 'Varje dag lite bättre, kraften hos många' har varit betydelsefull för den gynsamma utveckling som kliniken har haft senaste åren.

Du kommer att ha en betydelsefull roll i handledning av ST-läkare och förväntas stimulera specialister som har forskningsintresse.

Vi tycker att kvalitet är viktigt. Vi tillämpar i hög utsträckning dubbelgranskning. Vi samarbetar med TMC för jourgranskning. Samtliga fastanställda har arbetsstation i hemmet.

Vi står inför en spännande 5-års period där uppstart av PET-verksamhet är nära föreliggande och en större utbyggnad av befintliga lokaler är några av de saker som kan nämnas.

Vi söker


Legitimerad läkare, Specialist i bild- och funktionsmedicin eller radiologi. Du har lätt för att samarbeta och tillför arbetsglädje i teamet. Du är positiv till förändring. Du har ett genuint intresse för medmänniskor och har patienten i fokus. Du uppvisar ett gott bemötande mot patienter, anhöriga och medarbetare. Du bidrar med din kompetens till kollegorna.
Vi ser gärna att du behärskar MR av bukorganen. Även biopsivana och kompetens inom CEUS är meriterande.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Behörig att anställas som adjungerad professor är den som har visat såväl vetenskaplig som pedagogisk skicklighet. Adjungeringen kommer att utannonseras separat av LiU och tillsättningen sker av medicinska fakultetens anställningsnämnd i samråd med representanter för Landstinget i Kalmar län.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

På Länssjukhusets radiologiska klinik finner du en läkargrupp med stor samlad erfarenhet och med bredd i kompetenserna. Vi har modern utrustning med bland annat en 1,5 T och en 3T MR-kamera, tre helt nya CT, fyra skelett/lunglab, tre nya ultraljud och en interventionell verksamhet på hög nivå i en toppmodern hybridsal.

Läkarprogrammet vid Linköpings universitet (LiU) övergår till att bli en decentraliserad utbildning där Kalmar kommer att bli en av de nya studieorterna. Den kliniska utbildningen startar i Kalmar januari 2019. Detta innebär att Landstinget i Kalmar län gör en genomgripande satsning på att bygga en akademisk miljö med ett flertal nya tjänster med universitetsanknytning. Vi kan i och med detta erbjuda ett spännade arbete där du får forskningstid och möjlighet att medverka i undervisningen, samtidigt som du arbetar kliniskt som överläkare hos oss.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2018:102 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-09-30 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.