Neurologsjuksköterska

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Västerviks sjukhus söker Neurologsjuksköterska. Välkommen med din ansökan senast den 30 september.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett omväxlande, spännande och stimulerande arbete där du kommer att ha möjlighet att både arbeta självständigt och i samarbete i team med läkare m fl. Vi är nu i en spännande fas där vi bygger upp och satsar på barnneurologiverksamheten med utveckling av ett barnneurologiteam, där epilepsi är det vanligaste tillståndet som handläggs, men även enstaka övriga neurologiska tillstånd. Du som neuro-inriktad barnsjuksköterska kommer, tillsammans med läkaren, att vara navet i teamet, som även ska inkludera fler professioner.

I tjänsten ingår telefonrådgivning, egen sjuksköterskemottagning, sammottagning med läkare, provtagning, utbildning av patienter/deras familjer, assistenter och skola/förskola om framför allt epilepsi men även en del andra neurologiska tillstånd. Du kommer även att bidra till kompetensutveckling bland övrig personal inom området epilepsi/neurologi. Du kommer att planera och koordinera vårdkontakter och vårdåtgärder för patientgruppen.

Egen kompetensutveckling i form av deltagande i kurser och möten med för tjänsten och verksamheten adekvat innehåll kommer att uppmuntras och ses som en självklar del av ditt arbete. Det finns ett etablerat regionalt samarbete med veckovisa videomöten och du kommer att ha möjlighet att delta i både regionala och nationella utbildningar och träffar, vilka riktas till såväl neurologiteam som till enbart epilepsisköterskor. Du kommer att erbjudas möjlighet till studiebesök på andra enheter.

Du kommer att tillhöra barn och ungdomsmottagningen och ha ett nära samarbete med sjuksköterskan på barnhabiliteringen. I tjänsten ingår viss helgtjänstgjöring men under uppbyggnad av verksamheten kommer du att arbeta dagtid måndag till fredag.

Vi söker

Dig som är Leg specialistsjuksköterska inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom alternativt Leg sjuksköterska med erfarenhet av barnsjukvård allternativt neurologi. Vi vill att du har ett intresse för epilepsi och andra neurologiska tillstånd hos barn och ungdomar. Det är viktigt att du är positiv till utvecklingsarbete och trivs med patientarbete. Erfarenhet av mottagningsarbete med telefonrådgivning är önskvärt.

Egenskaper vi ser som viktiga hos dig är ett stort engagemang för barn och deras familjer, nyfikenhet, flexibilitet, noggrannhet samt god samarbetsförmåga och organisationsförmåga. Du är en positiv och driven person som är trygg i din roll som sjuksköterska.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att dina personliga egenskaper stämmer överens med klinikens värdeord: Omtanke, bemötande och skicklighet.

Vår arbetsplats

Västerviks sjukhus är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB som ligger ett stenkast från havet och Västerviks centrum. Med bred kompetens och hög specialisering ger vi god vård och trygghet åt medborgarna i norra Kalmar län. Engagerade medarbetare arbetar varje dag för hög medicinsk kvalitet, tillgänglighet och nöjda patienter. Sjukhuset har ca 160 somatiska vårdplatser och 60 psykiatriska. Hos oss arbetar runt 1 500 medarbetare med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Vi söker en sjuksköterska till ban och ungdomskliniken

Barn- och ungdomskliniken tar emot barn i åldrarna 0-18 år. Kliniken är specialiserad på somatisk vård som omfattar medicinsk utredning, behandling och omvårdnad. Uppdraget omfattar hela bredden av barnmedicinska problem samt slutenvård inom kirurgi, ortopedi, hud, ögon och öron. I vissa fall tar vi även emot barnpsykiatriska fall för ovan nämnda åldersgrupp.

Vi är 70-tal medarbetare på kliniken fördelat på följande yrkesgrupper: Barnläkare, barnsjuksköterskor, barnsköterskor, sekreterare, lekterapeut och kurator. Vi har även dietist och sjukgymnast knutna till kliniken.

Kliniken bestårav en vårdavdelning med 12 vårdplatser, varav 5 platser finns på neonatalenheten. Vi har två öppenvårdsmottagningar, en i Västervik och en i Oskarshamn,en dagsjukvårdsavdelning, lekterapi och sjukhusskola.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF VK:2018:103 Placering/enhet:Västerviks sjukhus Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas Sysselsättningsgrad:heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-09-30 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.