Specialistläkare / överläkare, onkologi

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Specialistläkare / överläkare, onkologi. Välkommen med din ansökan senast den 12 oktober.

Vi erbjuder

Kom och jobba på Onkologen i Kalmar!

Onkologiska kliniken och strålningsfysik är en länsövergripande basenhet med verksamhet i både Kalmar och Västervik. Vi erbjuder ett intressant och viktigt arbete för våra patienter och vi har ett utpräglat teamarbete. Vi deltar i cirka tio multidisciplinära konferenser per vecka (lokala, länsövergripande, regional och nationella). Sammantaget gör detta att onkologi är en mycket spännande, utmanande och stimulerande specialitet. Arbetet är dagtid, ingen jourverksamhet.

Vi söker

Vi behöver nu nya medarbetare i vår fortsatta utveckling. Bland annat håller vi på att bygga upp en klinisk prövningsenhet, vi skall öppna en egen onkologmottagning i Kalmar och ta över den adjuvanta endokrina bröstcancer behandlingen från kirurgkliniken i Kalmar. Från hösten 2019 kommer vi även ha läkarkandidater (20 per termin) som skall göra sin onkologplacering hos oss. Allt detta medför att vi behöver bli fler i teamet och söker två nya specialist-/överläkare till Kalmar.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

I Kalmar har vi en poliklinisk cytostatikamottagning med 19 vårdplatser, en strålbehandlingsavdelning med två linjära acceleratorer och en dosplanerings CT samt fem vårdplatser på en kirurgavdelning. I Västervik har vi en poliklinisk behandlingsavdelning med sju vårdplatser.
Vi är åtta specialistläkare/överläkare och fem ST läkare och tre vikarierande underläkare som jobbar på kliniken. I övrigt är det sjuksköterskor (många specialistutbildade onkologisjuksköterskor), medicinska sekreterare och strålningsfysiker som arbetar på kliniken. Totalt är vi cirka 65 medarbetare.

Varför Kalmar?

Det finns många anledningar tycker vi. Vi har en mycket välfungerande verksamhet med god ekonomi och det viktigaste av allt nöjda patienter. Vi har en traditionell organisation i landstinget (inga omorganisationer) med korta beslutsvägar och alla kan vara med och påverka utvecklingen. Vi deltar i både regionala och nationella nätverk. Vi prioriterar fortbildning, vi har en bra säkerhetskultur och framför allt engagerade och kunniga medarbetare. På kliniken arbetar vi mycket i team och vi har roligt på jobbet. Dessutom finns vi en av Sveriges finaste städer (ja ja vi är jäviga).

Välkommen med din ansökan! Kontakta oss gärna om du är nyfiken på att veta mer om hur vi arbetar, eller om du vill komma på ett förutsättningslöst besök!

Våga ta steget - kom och var med i den fortsatta uppbyggnaden av en av Sveriges bästa onkologiska kliniker.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2018:89 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidare Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning. Ansök senast:2018-10-12 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.