Kurator

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Kurator. Välkommen med din ansökan senast den 14 oktober.

Vi erbjuder

På länssjukhuset arbetar idag åtta kuratorer gentemot länssjukhusets somatiska kliniker. Arbetet innebär bl.a. att ha samtalskontakt med enskilda patienter och/eller deras anhöriga, att förmedla information om samhällets sociala lagstiftning och service samt ge rådgivning och vägledning i dessa frågor. Utöver detta kommer du att samverka med olika myndigheter kring individärenden. Vi samarbetar tvärprofessionellt med andra yrkeskategorier.

Vi söker

Vi söker dig som har socionomexamen, meriterande är erfarenhet från liknande verksamhet och steg 1-utbildning.
Vi söker dig som är ansvarstagande, har god samarbetsförmåga men som också kan arbeta självständigt. Du har ett intresse för utvecklings- och förbättringsarbete i stort och smått och kan hålla många bollar i luften. Du har en god kommunikationsförmåga i tal och skrift. Som person har du en positiv inställning och sätter patienten bästa i fokus. Du vill vara delaktig i att förbättra verksamheten samtidigt som du utvecklas inom din profession. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Rehab Söder har som uppdrag att erbjuda medborgarna i södra Kalmar län rehabiliterande insatser på såväl specialist- som primärvårdsnivå. Organisationsmässigt tillhör vi Länssjukhuset i Kalmar. Med stort engagemang och bred kompetens erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet.

"Vi är en viktig del av vården för patienten och anhöriga, när extra stöd behövs. Det känns meningsfullt", säger Ingela, kurator på Länssjukhuset i Kalmar.

Arbetet hos oss är meningsfullt och utvecklande - varje dag!

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2018:118 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Vikariat Anställningstid:Vikariat t.o.m. 190930, ev. med möjlighet till förlängning Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Individuell lönesättning Ansök senast:2018-10-14 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.