Apotekare

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Landstingsdirektörens stab söker Apotekare. Välkommen med din ansökan senast den 22 oktober.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett brett och omväxlande arbete, där du verkligen är med och gör skillnad för patienten och övriga yrkesgrupper inom vården. Utifrån intresse och erfarenhet finns möjlighet att utforma tjänsten inom följande områden:
Kliniskt arbete i nära samverkan med läkare och andra professioner, exempelvis läkemedelsgenomgångar, information till patienter inom öppen och sluten vård och utbildningar till läkare och övrig vårdpersonal.
Läkemedelsinformation till primärvårdens läkare och övrig vårdpersonal på Hälsocentralerna, läkemedelsstatistik och förskrivningsuppföljning.
Medverkan i Läkemedelskommitténs arbete med t.ex. terapigruppsarbete och ordinationsmallar i journalsystemet.
Utredning av nya läkemedel och beredning av underlag för landstingets process för Ordnat Införande.
Andra arbetsuppgifter inom läkemedelssektionen kan också bli aktuella.

Vi söker

Vi behöver stärka upp för två föräldralediga kollegor, och söker dig som är legitimerad apotekare eller motsvarande och som vill ha ett stimulerande och varierande arbete i nära samarbete med sjukvården. Som person har du lätt att kommunicera och skapa kontakter. Du är bra på att förmedla information på ett pedagogiskt sätt, du är van att ta egna initiativ och att arbeta självständigt. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från patientnära arbete. Magisterexamen i klinisk farmaci är meriterande, men inget krav för att söka. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Körkort är önskvärt.

Vår arbetsplats

Vår enhet är en del av Landstingsdirektörens stab, där det jobbar 140 experter inom bland annat ekonomi, folkhälsa, HR, hållbarhet, hälsoval, juridik, kommunikation, läkemedel, planering och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till landstingets ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.

Apotekare och receptarier är efterfrågade yrkesgrupper i vårt landsting och ses som en självklar del i teamarbetet för en patientsäker och kostnadseffektiv läkemedelsanvändning. Vi har idag en välfungerande verksamhet där våra uppdrag ständigt utvecklas. Patientnära arbete bedrivs idag främst mot geriatrik, ortopedi, hjärtmottagning, reumatologmottagning och i viss mån primärvård. Du kommer att ingå i ett team av apotekare, receptarier och klinisk farmakolog inom landstingets läkemedelssektion.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Ldirst:2018:26 Placering/enhet:Landstingsdirektörens stab Antal platser:2 Anställningsform:Vikariat Anställningstid:Vikariat Sysselsättningsgrad:100% heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-10-22 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.