Senior IT Systemanalytiker

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

IT-förvaltningen söker Senior IT Systemanalytiker. Välkommen med din ansökan senast den 31 oktober.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett arbete som IT systemanalytiker, en helt ny roll där du har en nyckelfunktion i att utveckla framtidens digitala plattform inom landstinget. I denna seniora roll har du en mycket spännande uppgift där du driver förbättringsarbetet inom drift och förvaltning av våra viktiga IT-system.

-Vi jobbar i frontlinjen med digitalisering av de samhällsviktiga funktioner som bedrivs inom landstinget som till exempel vård eller kollektivtrafik, vilket gör jobbet så intressant och meningsfullt, säger Michael Ceder, enhetschef för IT Applikation.

Denna roll är en central funktion i enhetens strategiska utveckling där du har en teamövergripande roll för att utveckla driften av applikationer och databaser. Du stödjer teamen med allt från teknisk design till förvaltning och avveckling för att optimera verksamheten på lång sikt. Du säkerställer att mätdata analyseras, att larmhantering och övervakning proaktivt utvecklas samt att hela driftmiljön optimeras. Du arbetar aktivt i processen Continual Service Improvement som har till uppgift att ständigt förbättra hela vår IT-leverans. Du ges möjlighet att vara med och forma tjänsten och bidra med dina specialistkunskaper.

Vår verksamhet är landstingsövergripande och placeringsort är Kalmar i våra trivsamma lokaler i centrala Kalmar.

Vi söker

Du har relevant högskoleutbildning som t ex IT-ingenjör eller systemvetare alternativt annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har mycket goda kunskaper och mångårig erfarenhet från arbete med applikations- och databasdrift. Du har erfarenhet av att ta fram design av större tekniska lösningar och är välbekant med ITIL och ett processorienterat arbetssätt.

Som person är du strukturerad, noggrann, drivande och har ett strategiskt tänkande. Du är bra på att kommunicera både i tal och skrift. För att trivas bra hos oss är du en person som värdesätter samarbete och tycker om att dela med dig av din kunskap och har ett brinnande intresse för att kontinuerligt uppdatera din kunskaper. Du trivs med att arbeta i team, ta egna initiativ och jobba självständigt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För arbetet behöver du ha körkort B.

Vår arbetsplats

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns ca 145 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Läs mer om att jobba med IT i landstinget>

Enheten IT Applikation har en nyckelroll i att bygga framtidens IT-lösningar för landstinget. Vi står i ett skede där den digitala utvecklingen är i starkt fokus, och där vårt arbete har gett eko på nationell nivå. Tempot är högt och utvecklingen är snabb. Enheten har det tekniska ansvaret för landstingets cirka 200 IT-system och hela deras livscykel. Genom att arbeta med omvärldsbevakning, ständiga förbättringar och att dela med oss av det vi kan utvecklar vi vår kompetens - varje dag. Teamen kännetecknas av god stämning, hög kompetens och framåtanda och vi arbetar verksamhetsnära och ser tydligt den nytta som IT skapar. Enheten ansvarar även för klientförvaltning.

Mångfalden skapar spännande möten och ger goda möjligheter för den som vill utvecklas. Oavsett var i organisation du arbetar, så är vår vision att vara ett föredöme i utveckling av IT-stöd för ett friskare, tryggare och rikare liv för både medarbetare och medborgare.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2018:30 Placering/enhet:IT-förvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-10-31 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.