Ekonomichef - Hälso- och sjukvårdsförvaltningen

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen ledningsstab söker Ekonomichef - Hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Välkommen med din ansökan senast den 18 november.

Vi erbjuder

Som ekonomichef inom Hälso- och sjukvårdsförvaltningen är du funktionsansvarig för ekonomisk planering och uppföljning inom förvaltningen. Du arbetar nära Hälso- och sjukvårdsdirektören och rollen innebär löpande dialoger med landstingets ekonomidirektör samt med ekonomicheferna på sjukhusen i Kalmar, Oskarshamn, Västervik samt Diagnostiskt centrum. Du ansvarar för kontinuerlig uppföljning av förvaltningens verksamhet och har en viktig roll i planering och genomförande vid övergripande utvecklingsarbeten.
Arbetet är framåtriktat, proaktivt med uppföljningsansvar på förvaltningsnivå. Vår målsättning är att ha Sveriges bästa kvalitet, patientsäkerhet och tillgänglighet tillsammans med hög kostnadseffektivitet, och här spelar du en viktig roll. Som ekonomichef ingår du i Hälso- och sjukvårdsförvaltningens ledningsgrupp. Andra betydelsefulla forum är Ekonomidirektörens chefsträffar.

Vi söker

Vi söker dig med akademisk utbildning inom ekonomiområdet. Du har många års erfarenhet av ekonomiarbete inom offentlig förvaltning, gärna inom sjukvård. Erfarenhet av att leda andra eller projekt är önskvärt. Som person är du strukturerad och noggrann. Du är en analytisk problemlösare med god förmåga att kommunicera och förstå vikten av goda relationer. Andra betydelsefulla egenskaper är att se samband mellan planering och genomförande och pedagogiskt förhållningssätt är därför av stor betydelse i dina relationer och kontakter med andra inom organisationen. Du har ett lösningsorienterat förhållningssätt, är uthållig och innovativ i befintliga budgetprocesser och framtida utveckling. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen omsätter fyra miljarder varje år och har 4000 medarbetare. Förvaltningen omfattar länets tre sjukhus med den specialiserade sjukvården. I förvaltningen igår också Diagnostiskt centrum som bedriver länets samlade laboratorieverksamhet. Här utförs 4,5 miljoner analyser, undersökningar och behandlingar per år.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSFstab:2018:2 Placering/enhet:Hälso- och sjukvårdsförvaltningen ledningsstab Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Heltid Sysselsättningsgrad:Tillsvidareanställd Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-11-18 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.