Forskningschef

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Regionstaben söker Forskningschef. Välkommen med din ansökan senast den 7 januari.

Vi erbjuder

Som forskningschef stödjer du Region Kalmar läns utvecklingsdirektör i frågor som rör forskning och läkarutbildningen. Du leder regionens forskningssektion och har personalansvar för medarbetarna på sektionen. Du kommer att leda din grupp till goda resultat genom att kontinuerligt följa upp samt utveckla verksamheten och dina medarberare. Forskningschefen ansvarar även för den utlokaliserade läkarutbildningen där läkarstudenter från Linköping, med start 2019, kommer göra sin kliniska placering i Kalmar. Du kommer att ansvara för att bygga nätverk samt aktivt arbeta för att forskning integreras i vården och skapar nytta för våra invånare.
Som forksningschef är du sammankallande och ordförande i förvaltningens forskningskommitté samt representerar landstinget i Kalmar län regionalt och nationellt exempelvis genom samarbetet inom Forum sydost och kliniska studier Sverige.

Vi söker

Erfarenhet från forskning och minst disputerad. Grundutbildning och yrkeserfarenhet från praktisk sjukvård. Erfarenhet från ledande roll med medarbetaransvar. Mycket goda kunskaper i engelska och muntlig framställning.

Vi söker dig som har ett genunit intresse för människor och ledarskap samt tror på att hållbara resultat skapas genom engagerade medarbetare. Du har ett stort engagemang och vill ständigt utveckla dig, din grupp, din verksamhet och Region Kalmar län i stort. Du har god förmåga att kommunicera så att förväntningar och budskap tydliggörs och når ut i organisationen. Vi vill även att du på ett systematiskt och strukturerat sätt kan prioritera, driva och motivera i rätt riktning i en verksamhet där det är stor spännvidd på frågorna. Vi tror på ett värderingsstyrt, närvarande och involverande ledarskap där viktiga delar är att:

. Motivera, engagera och inspirera medarbetare

. Coacha medarbetare till att utveckla sig själva och verksamheten

. Följa upp, bekräfta framsteg och leverera resultat

. Utveckla verksamheten med stöd av våra värderingar och strategi

Region Kalmar läns värdegrund vilar på öppet, kunnigt, engagerat och du skall bottna och vara tydlig i dessa värderingar som person och i ditt ledarskap.

Med forskningen som bas ser du en mission i att skapa ett friskare, tryggare och rikare liv för varje invånare i Kalmar län.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.

Region Kalmar län har sedan länge haft en positiv inställning till forskning och i synnerhet till patientnära forskning. Viktiga komponenter har varit det regionala forskningssamarbetet som finansierats genom forskningsrådet i Sydöstra Sverige (FORSS) samt Region Kalmar läns princip för tidsmässig stöttning av forskning inom ramen för avhandlingsarbete. Avtalet om läkarutbildning vid Länssjukhuset i Kalmar med början 2019 och ett intensifierat samarbete mellan Region Kalmar län och Linnéuniversitetet kommer att innebära ett behov av ökande forskningsaktiviteter de kommande åren.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Ldirst:2018:31 Placering/enhet:Regionstaben Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:100% heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2019-01-07 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.