Avdelningschef - Medicinkliniken avd 41

Oskarshamns sjukhus söker Avdelningschef - Medicinkliniken avd 41. Välkommen med din ansökan senast den 13 mars.

Vi erbjuder

Vill du vara avdelningschef på Sveriges bästa mindre sjukhus?

Nu erbjuder vi en möjlighet att få leda den allmäninternmedicinska avdelningen, avdelning 41, vid Medicinkliniken på Oskarshamns sjukhus. Under hösten har ett arbete tillsammans med chefer och medarbetare pågått där vi har landat i att vi ska införa en ny funktion som stöd till avdelningschefen som kallas samordnare. Allt för att skapa en bättre arbetsmiljö för både medarbetare och avdelningschefer. Samordnaren är ett stöd till chefen och avdelningen i verksamheten genom bla arbetet med schemaläggning och den dagliga bemanningsplaneringen. Rollen är efterfrågad så nu ser vi fram emot att få påbörja arbetet utifrån vår nya struktur!

Avdelningen har en bra sammanhållning. Som avdelningschef har du ansvar och befogenheter för verksamheten, personalen, ekonomin och arbetsmiljön på avdelningen. Du ska vidare planera, leda och utveckla organisationen på ett sätt som gynnar både patienten, verksamheten och personalen. En viktig men också utmananade del i ditt uppdrag är att säkerställa kompetensförsörjningen och den fortsatta utvecklingen för avdelningen.

Vi söker

Vi söker dig som har akademisk examen med inriktning mot hälso- och sjukvård eller annan relevant utbildning. Tidigare erfarenhet av chefsarbete är meriterande. Om du ej har erfarenhet av ledarskap ser vi gärna att du har någon chefs- och ledarskapsutbildning alternativt att du har drivit projekt med goda resultat.

Vi söker en person som är tydlig och diplomatisk i sitt ledarskap och är duktig på att bygga relationer med andra. Du har förmåga att situationsanpassa din kommunikation beroende på individ och situation. Du är lösningsorienterad och utvecklar effektiva och genomförbara lösningar på de utmaningar du möter i verksamheten. Ditt ledarskap kännetecknas även av uthållighet och förmåga att tänka långsiktigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Oskarshamns sjukhus är ett litet sjukhus med snabba beslutsvägar och nära kontakter mellan enheterna. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar, bland annat har vi utsetts till "Sveriges bästa mindre sjukhus" flera gånger de senaste åren. Sjukhuset ligger nära Oskarshamns centrum och skärgård.

Vårdavdelning 41 är en internmedicinsk vårdavdelning där patienter med blandade internmedicinska sjukdomar vistas. Fasta överläkare är knutna till avdelningen. Våren 2018 utvecklades en Transferenhet som klinikresurs där medicinskt färdiga patienter vistas i väntan på komunala insatser. På avdelningen finns även en dagvårdsavdelning där patienter vistas dagtid t ex för att få cytostatika, blodtranfusioner mm.

Uppdraget som avdelningschef är tidsbegränsat och vi erbjuder en tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF On:2019:15 Placering/enhet:Oskarshamns sjukhus Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2019-03-13 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.