Kock

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Folkhögskolorna söker Kock. Välkommen med din ansökan senast den 10 mars.

Vi erbjuder

Som kock hos oss är du medansvarig för planering av matsedel, näringsberäkning, tillagning av normalkost och olika specialkoster. Vi arbetar utifrån gällande egenkontrollsprogram/HACCP-plan. Vi har ett rotationssystem så att uppgifterna varierar med en vecka på varje huvuduppgift i ett fyraveckorsschema. Schemat är från måndag till fredag. Du måste kunna arbeta självständigt men även i grupp med matlagning, bakning och övriga förekommande sysslor i ett kök såsom städning och diskning. Du ska även kunna ta emot konferenser och bistå dem med mat, ibland även kvällar och helger och samverka med den övriga pedagogiska verksamheten på skolan.

Hos oss möter du människor i olika åldrar med skilda kulturella bakgrunder, livssituationer och förutsättningar. Skolans motto och värdegrund ligger till grund för vårt förhållningssätt till arbetet och varandra. Serviceverksamheten är en viktig del av den helhet som vi strävar efter för våra deltagare. Därför är det av betydelse att du själv ser helheten kring skolans hela verksamhet samt att du kan arbeta bra med andra då arbetet innebär samverkan med hela skolans personal och kursdeltagare.

Vi söker

Vi söker dig som har dokumenterad treårig utbildning inom restaurang/storhushåll eller annan dokumenterad likvärdig utbildning eller erfarenhet. Du bör ha arbetat minst tre år som kock och ha datorvana och körkort. Du är en kunnig och kreativ 'matlagare' där ett stort intresse för matlagning är en förutsättning för framgång i arbetet. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, du behöver vara både noggrann och kvalitetsmedveten. Du har god initiativförmåga och arbetar självständigt inom givna ramar och är ansvarskännande i ditt arbetssätt. Du ska vara trygg i dig själv och ha en humanistisk och positiv människosyn. Att lyssna, kommunicera och lösa situationer på ett konstruktivt sätt är en förutsättning för att vårt arbete tillsammans ska fungera. Vill du vara en del av vårt härliga gäng- välkommen med din ansökan.

Du kommer att få arbeta i en utvecklande och inspirerande folkhögskolemiljö där skolan ligger centralt och naturskönt i Vimmerby. Vimmerby folkhögskola har en verksamhet som består av Allmän kurs på grund- och gymnasienivå samt tre eftergymnasiala yrkesutbildningar. Dessutom har vi en hel del kortkurs- och konferensverksamhet. Vi har cirka 40 medarbetare och cirka 300 deltagare på våra långa kurser. Vimmerby folkhögskola är en av fyra folkhögskolor inom Region Kalmar län.

Köket på Vimmerby folkhögskola tillagar i möjligaste mån mat från grunden. Vi har som målsättning att använda ekologiska och kravmärkta produkter i vår matlagning. Vi serveras frukost, för- o eftermiddagsfika, lunch och kvällsmat på vardagarna. Vi lagar även maten till våra konferenser och andra besökande.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Skolor:2019:2 Placering/enhet:Folkhögskolorna Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:60% Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100 %. Önskar du arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats. Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2019-03-10 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.