Ambulanssjuksköterska - Virserum

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Ambulanssjuksköterska - Virserum. Välkommen med din ansökan senast den 13 maj.

Vi erbjuder

Vi söker dig som vill arbeta som ambulanssjuksköterska. I rollen som ambulanssjuksköterska arbetar du med akutinsatser när någon blivit sjuk eller råkat ut för en olycka. Patienten undersöks och får behandling på plats och under färden till sjukhus. I arbetet ingår även att transportera patienter mellan sjukhus eller andra vårdgivare. Ambulanssjuksköterskor och ambulanssjukvårdare arbetar i team, i varje ambulans ska det finnas minst en sjuksköterska som utövar akutsjukvård med läkemedelshantering.

Ambulanssjukvårdens huvudsakliga uppgift är att tillgodose befolkningens behov av ambulanssjukvård och utöva bussentreprenad åt Kalmar läns beställningscentral. Akutprocessen är en av Landstingets prioriterade processer. Stort fokus läggs på att utveckla det prehospitala omhändertagandet.

Tjänsten innebär att du arbetar dygn, dag/kväll/natt/helg.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med påbörjad eller erhållen vidareutbildning i ambulanssjukvård, intensivvård eller akutsjukvård och med intresse för ambulanssjukvården. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Yrket kräver god fysik och körkort är ett krav. Efter godkända fystester enligt rutin genomförs en introduktionsutbildning.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Ambulanssjukvårdens huvudsakliga uppgift är att tillgodose befolkningens behov av ambulanssjukvård. Ambulanssjukvårdens mål är att bedöma patienten, behandla vid behov och hänvisa till rätt vårdnivå. Till enheten är även en buss knuten som transporterar patienter mellan länets sjukhus och Regionsjukhuset i Linköping. Kalmar län består av 12 kommuner med totalt ca 235 000 invånare, upptagningsområdet sträcker sig över en yta av 11 694 km2. Under sommarhalvåret ökar antalet invånare betydligt, pga. turisttillströmningen. I Kalmar län finns det 15 ambulansstationer, vilka är Kalmar, Borgholm, Löttorp, Mörbylånga, Nybro, Emmaboda, Torsås, Vimmerby, Hultsfred, Virserum, Oskarshamn, Ålem, Högsby, Västervik och Gamleby. Inom ambulanssjukvården finns 22 akutambulanser, vilka utför 35 000 uppdrag och kör ca 245 000 mil per år. Ambulansenheten i Kalmar län har för närvarande cirka 200 medarbetare.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2018:55 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-05-13 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.