Ambulanssjukvårdare

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Ambulanssjukvårdare. Välkommen med din ansökan senast den 31 oktober.

Vi erbjuder

Vi söker dig som vill arbeta i en omväxlande miljö tillsammans med oss i ambulanssjukvården. Förändringen som sker inom sjukvårdens processer och i samhället medför ökade krav på bredden av den medicinska kompetensen. Prehospitalt bör vi ha kompetens för att kunna ge god, effektiv och säker nära vård till alla medborgare. Det kan handla om prehospital vård till patienter i alla åldrar som kan vara andnings- och cirkulationspåverkade, medvetslösa, smärtpåverkade, psykiskt instabila och/eller förlösande mödrar.

Inom ambulanssjukvården bedöms, undersöks och får patienten behandling på plats och/eller under färd till vårdinrättning. I ambulanssjukvården ingår även att transportera patienter mellan vårdinrättningar lokalt, regionalt och nationellt.

Ambulanssjukvårdare och ambulanssjuksköterska arbetar i olika interprofessionella team med läkare och övriga samhällsviktiga aktörer, exempelvis RAPS blå aktörer och personal inom akutmottagning. I ambulanssjukvården är kravet att det finns ambulanspersonal med specialistkompetens inom prehospital sjukvård.

Tjänsten innebär att du arbetar dygn, dag/kväll/natt/helg på en av länets 15 ambulansstationer. Ambulansområde i landstinget Kalmar län omfattar. Södra länet: Emmaboda, Nybro, Torsås, Kalmar, Mörbylånga, Borgholm/Löttorp. Mellersta länet: Oskarshamn/Högsby, Ålem. Norra länet: Hultsfred, Virserum, Vimmerby, Västervik/Gamleby. Vänligen ange vilket område du är intresserad av i din ansökan.

Vi söker

Vi söker dig med flerårig erfarenhet som ambulanssjukvårdare med undersköterskeutbildning. Du är en van förare och har B-körkort, C/C1 är meriterande. Du måste ha en dokumenterad larmförarutbildning. Vi ser gärna att du är förtrogen med kommunikationssystemet Rakel samt patientjournalsystemet Paratus. Vi arbetar med följande utbildningskoncept och vi önskar att du har kompetens inom dessa, D-HLR, A-HLR, B-HLR, prehospital sjukvårdsledning, ambulansteknik, AMLS, PHTLS och RETTS.
Det är av stor vikt att du har god samarbets- och kommunikativ förmåga och kan möta medborgare, kollegor och patienter på ett professionellt och tryggt sätt. Yrket kräver god kondition och fysik. Inför en eventuell anställning genomgås fysiska tester och intyg om simkunskap ska uppvisas. Efter godkända tester genomförs en introduktionsutbildning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Kalmar län består av 12 kommuner med totalt cirka 243 718 invånare, upptagningsområdet sträcker sig över en yta av 11 694 km2. I länet finns glesbygd, landsbygd, städer, sjöar, öar och skärgård. Ambulanssjukvårdens huvudsakliga uppgift är att tillgodose befolkningens behov av ambulanssjukvård. Ambulanssjukvårdens mål är att bedöma patienten, behandla vid behov och hänvisa till rätt vårdnivå. Inom ambulanssjukvården finns resurser som akutambulanser, lättvårdsambulans samt en buss som transporterar patienter mellan länets sjukhus och Regionsjukhuset i Linköping. Ambulanssjukvården i landstinget Kalmar län har cirka 200 medarbetare. Under sommarhalvåret ökar antalet invånare med anledning av turister och evenemang i länet.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2018:125 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Heltid Sysselsättningsgrad:Tillsvidareanställd Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-10-31 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.