Apotekare

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Landstingsdirektörens stab söker Apotekare. Välkommen med din ansökan senast den 20 maj.

Vi erbjuder

Du kommer att arbeta med läkemedelsservice gentemot sjukhusets avdelningar, innefattande bl.a. skötsel av läkemedelsförråd och läkemedelsautomater, sortimentsarbete och stöd till sjuksköterskor. Du kommer även att ge läkemedelsinformation till läkare och i viss mån sjuksköterskor, främst inom primärvården.
I din roll ingår statistikuppföljning av läkemedelsanvändning med avseende på medicinsk kvalitet och kostnadseffektivitet liksom att delta i patientsäkerhetsarbetet på sjukhuset i team med sjukhuschef, chefläkare, hygiensköterska och patientsäkerhetssamordnare;
Du kommer att medverka i Läkemedelskommitténs arbete med t.ex. terapigruppsarbete och ev. ordinationsmallar i journalsystemet.

Utifrån intresse och erfarenheter kan även andra arbetsuppgifter inom läkemedelssektionen bli aktuella.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad apotekare eller motsvarande och som vill ha ett stimulerande och varierande arbete i nära samarbete med sjukvården.
Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och kan på ett pedagogiskt sätt sprida information och kunskap. God analytisk förmåga och kunskaper om statistik är meriterande. Erfarenhet från arbete på sjukhusapotek alternativt sortiments- eller logistikarbete på apotek är en fördel.
Men framför allt söker vi dig med genuint intresse för vårdnära farmaci!
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Körkort är nödvändigt.

Vår arbetsplats

Vår enhet är en del av Landstingsdirektörens stab, där det jobbar 140 experter inom bland annat ekonomi, folkhälsa, HR, hållbarhet, hälsoval, juridik, kommunikation, läkemedel, planering och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till landstingets ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.

Apotekare och receptarier är efterfrågade yrkesgrupper i vårt landsting och ses som en självklar del i teamarbetet för en patientsäker och kostnadseffektiv läkemedelsanvändning. Vi har idag en välfungerande verksamhet som nu behöver utökas med ytterligare en apotekare med placering på Västerviks sjukhus - Sveriges bästa mellanstora sjukhus för andra året i rad, enligt Dagens Medicins rankning.

Vi erbjuder dig ett brett och omväxlande arbete, där du är med och gör skillnad för patienten och för andra yrkesgrupper inom vården. Du kommer att ingå i ett team av apotekare, receptarier och klinisk farmakolog inom landstingets läkemedelssektion.
och ha din placering på Västerviks sjukhus. Sjukhuset ligger centralt i skärgårdsstaden Västervik som blev utsedd till årets stadskärna 2017.
Läs mer om att flytta till Västervik

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Ldirst:2018:8 Placering/enhet:Landstingsdirektörens stab Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:100% heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-05-20 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.