Avdelningschef - Klinisk kemi och transfusionsmedicin

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Diagnostiskt centrum söker Avdelningschef - Klinisk kemi och transfusionsmedicin. Välkommen med din ansökan senast den 24 juni.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en utmanande och stimulerande tjänst som avdelningschef för klinisk kemi och transfusionsmedicin på Länssjukhuset i Kalmar. I rollen som avdelningschef leder du den dagliga verksamheten och driften av klinisk kemi och transfusionsmedicin. Verksamheten är ackrediterad och är en del av Diagnostiskt centrum. Arbetsuppgifterna är omväxlande och innefattar exempelvis att utveckla och leda dina medarbetare för att säkerställa att verksamheten når sina mål, säkerställande av kvalitet, optimering av processer, bemanning, schemaplanering, budget, fakturahantering, upphandlingar, löneöversynsarbete och medarbetarsamtal. Verksamheten arbetar efter en positiv värdegrund med mål, mått och aktiviteter enligt standardmodell och mycket fokus riktas mot avvikelsehantering som signalerar och initierar till aktiviteter kring ständiga förättringar.

Du kommer att ingå i klinikens ledningsgrupp som består av kompetenta medarbetare med befattningar som basenhetschef, avdelningschef, ingenjör, kvalitetssamordnare, läkare, it-samordnare och blodcentralssamordnare. Du har tät kontakt med motsvarande avdelningschef för klinisk kemi i Oskarshamn respektive Västervik och har möjlighet till samverkan och löpande avstämningar. Cheferna inom diagnostiskt centrum arbetar i team och du har interaktion med övriga avdelningschefer inom verksamheten. Vidare deltar du i diverse mötesforum på Länssjukhuset i Kalmar. I din roll ingår personalansvar för cirka 55 engagerade medarbetare med kompetenser såsom biomedicinsk analytiker, sjuksköterska, undersköterska, medicinsk sekreterare och laboratorieassistent.

Vi söker

Vi söker dig med högskoleutbildning som biomedicinsk analytiker eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren anser lämplig, gärna inom hälso- och sjukvård eller med naturvetenskaplig inriktning. Vi ser gärna att du har erfarenhet från klinisk laboratorieverksamhet samt ledande befattning med personalansvar.

Vi söker dig som är lyhörd och reflekterande och är trygg med att fatta beslut. Du är en ledare som har människan i fokus och bryr dig om dina medarbetare och arbetsmiljön. Du är duktig på att bygga relationer och kan hantera många olika typer av människor och är inte rädd för att ta tag i problem eller hantera konflikter. Det är viktigt att du är organiserad i ditt arbetssätt och van vid att arbeta med deadlines. Som person är du lösningsorienterad i pågående och kommande utvecklings- och förändringsprocesser och vi ser gärna att du har erfarenhet av förbättringsarbete. Du har lätt att få med dig dina medarbetare, är tydlig och följer upp fattade beslut. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du är välkommen med din ansökan snarast då vi genomför löpande intervjuer.

Vår arbetsplats

Diagnostiskt centrum är en länsövergripande verksamhet med enheterna: Klinisk patologi, Fysiologisk klinik, Klinisk mikrobiologi med smittskydd och vårdhygien, Klinisk kemi och transfusionsmedicin samt Biobank- och vävnadscentrum. Vi är ca 250 medarbetare som årligen utför fler än 5 miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Vi fungerar som ett vetenskapligt kompetenscentrum och är aktiva inom flera forskningsområden. Vi har verksamhet på länets tre akutsjukhus. Nu pågår planering för att ta emot studenter från läkarutbildningen.

Avdelningen för klinisk kemi och transfusionsmedicin i Kalmar är ett av tre laboratorier inom basenheten klinisk kemi och transfusionsmedicin i Kalmar län. Vi har hög ambition för vidareutbildning och personalutveckling. Vi samarbetar med Linnéuniversitetet i utbildningen av biomedicinska analytiker och vi kommer snart att få läkarutbildning i samarbete med Linköpings universitet. Hos oss kommer du att finna ett modernt, ackrediterat laboratorium med hög kompetens och ständigt utvecklingsarbete.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF DC:2018:10 Placering/enhet:Diagnostiskt centrum Anställningsform:Visstid m grundtj Anställningstid:Chefsskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession. Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-06-24 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.