Avdelningschef - Medicin

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Västerviks sjukhus söker Avdelningschef - Medicin. Välkommen med din ansökan senast den 6 januari.

Vi erbjuder

Avdelning 6 vid Medicinkliniken arbetar idag med stroke, geriatrik samt medicinsk rehabilitering. Avdelning har ett länsövergripande ansvar för rehabilitering. Som avdelningschef har du ansvar och befogenheter för verksamheten, personalen, ekonomin och arbetsmiljön på avdelningen. Du ska vidare planera, leda och utveckla organisationen på ett sätt som gynnar både patienten, verksamheten och personalen. Som avdelningschef så ingår man i Medicinklinikens ledningsgrupp. I din roll har du även ett administrativt stöd av en biträdande avdelningschef på halvtid.

Verksamheten står inför ett omställningsarbete där målbilden är att avdelning 6 ska reducera antalet vårdplatser och fokusera på den länsövergripande rehabiliteringen samt palliativ vård. I detta arbete kommer avdelningschefen vara en viktig spelare för att driva arbetet framåt tillsammans med ledning samt avdelningens övriga personal.

Vi söker

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet som ledare med personalansvar. Vi vill även att du som söker har en akademisk examen inom en inriktning som vi bedömer är relevant för rollen.

Vi söker dig som utvecklar effektiva och genomförbara lösningar på problem. Som ser till helheten och kan prioritera utifrån övergripande strategier. Att du i din roll som ledare delar med dig av information och expertis för att uppnå önskade resultat. Du sätter stort värde i att samarbeta med andra snarare än att konkurrera. Du delar ansvar för mål och hjälper till på det sett det behövs för att gruppen ska prestera. Genom ditt ledarskap skapar du ett stimulerande arbetsklimat som främjar utveckling och innovation.

Vår arbetsplats

Västerviks sjukhus är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB som ligger ett stenkast från havet och Västerviks centrum. Med bred kompetens och hög specialisering ger vi god vård och trygghet åt medborgarna i norra Kalmar län. Engagerade medarbetare arbetar varje dag för hög medicinsk kvalitet, tillgänglighet och nöjda patienter. Sjukhuset har ca 160 somatiska vårdplatser och 60 psykiatriska. Hos oss arbetar runt 1 500 medarbetare med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Medicinklinikens ledord är - för en tryggare patient. Personalens höga kompetensnivå är vår viktigaste resurs i denna strävan. Medicinkliniken i Västervik bedriver kvalificerad internmedicinsk verksamhet tillgänglig dygnet runt. Avdelning 6 har idag 22 vårdplatser. På avdelningen arbetar ca 35 medarbetare inom yrkesrollerna sjuksköterska samt undersköterska. Vi jobbar enligt värdegrunden att den viktigaste resursen i rehabiliteringen är patienten själv. Vi vill hjälpa patienten att själv ta vara på sina möjligheter. Tillsammans kommer vi överens om bästa sättet att nå positiva resultat. Vi vill att verksamheten ska präglas av ett öppet, positivt och effektivt arbetsklimat där nyckelorden empati, integritet och delaktighet är grundläggade.

Uppdraget som avdelningschef är tidsbegränsat och vi erbjuder en tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF VK:2018:143 Placering/enhet:Västerviks sjukhus Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2019-01-06 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.