Avdelningschef Mödrahälsovården Söder

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Avdelningschef Mödrahälsovården Söder. Välkommen med din ansökan senast den 10 december.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en utvecklande tjänst som avdelningschef för Mödrahälsovården i södra kalmar län, som är en del av Kvinnokliniken i Kalmar. Du kommer tillsammans med verksamhetschef och övriga avdelningschefer leda, planera och utveckla arbetet på kliniken.

Som avdelningschef har du personalansvar för cirka 50 medarbetare, barnmorskor, undersköterskor och administrativ assistent. Som chef tar du till vara medarbetarnas kompetens, motivation och utveckling. Med uppdraget som avdelningschef följer även ansvar för verksamheten, patientsäkerhet, arbetsmiljö och ekonomi. Du ska vidare planera, leda och utveckla organisationen på ett sätt som gynnar både patienten, verksamheten och personalen. Du är underställd verksamhetschefen och ingår i klinikens ledningsgrupp vilket innebär att du är med och kontinuerligt påverkar verksamheten. I din roll har du även stöd av en administrativ assistent på heltid.

Chefsskapet är tidsbegränsat och vi ebjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård fördelaktligen barnmorskeutbildning, sjuksköterskeutbildning eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Arbete i vårdmiljö är meriterande. Vi ser att du har goda kunskaper inom IT och gärna kunskap i Cosmic journalsystem, personalhanteringssystemet Heroma och faktureringssystemet Raindance. Vi värdesätter eventuell chefserfarenhet, med fördel inom liknande verksamhet. Som avdelningschef för mödrahälsovården söder är det viktigt att du är drivande och förändringsbenägen.

I denna rekrytering sker löpande urval vilket innebär att vi kommer att påbörja intervjuer innan sista ansökningsdag.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och egenskaper.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Kvinnokliniken består av tre sektioner; Mödrahälsovård, Obstetrik och Gynekologi.

Mödrahälsovårdens uppdrag är att genom främjande och förebyggande insatser och identifiering av risker för ohälsa, bidra till god sexuell och reproduktiv hälsa samt minimera risker och sjuklighet för kvinnor och barn under graviditet, förlossning och spädbarnstid. Mödrahälsovårdens verksamhet består av graviditetsövervakning, föräldragrupper, preventivmedelsrådgivning, gynekologisk cellprovskontroll samt ungdomsverksamhet. Vi finns på barnmorskemottagningar, ungdomsmottagningar och familjecentraler, totalt 14 mottagningar i de åtta kommunerna i södra Kalmar län. Mödrahälsovården är en av de främsta aktörerna inom sexuell och reproduktiov hälsa samt folkhälsa. Målet för Mödrahälsovården är att erbjuda jämlik vård av hög standard.

Vårt motto är ledande kvinnoklinik - tillsammans för hälsa genom livet.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2018:154 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-12-10 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.