Avdelningschef - Ortopedkliniken

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Avdelningschef - Ortopedkliniken. Välkommen med din ansökan senast den 22 maj.

Vi erbjuder

I samband med omorganisation av ortopedklinikens vårdavdelning, i form av delat ledarskap, så tillsätter vi en ny avdelningschef. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete på en klinik med god bemanning. Som avdelningschef ansvarar du för avdelningens arbetsmiljö och förväntas leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna. Gällande patientsäkerhetsarbetet är du den som samordnar och driver arbetet framåt.

Du kommer att ingå i klinikens ledningsgrupp och ha en tät kontakt med verksamhetschef och avdelningschefer. I din roll ingår personalansvar för 25 stycken sjuksköterskor och undersköterskor. På kliniken ansvarar du för slutenvården avseende planerade ortopediska operationer och är den förmedlande länken mellan avdelningen och ögonkliniken. I övrigt samarbetar avdelningen med verksamheter såsom operation, akuten och röntgen.

Vi söker

Dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård, gärna sjuksköterska eller motsvarande. Tidigare erfarenhet av chefsarbete är meriterande, med fördel inom hälso- och sjukvård. Vi söker en person som är lyhörd och tydlig i sitt ledarskap och är duktig på att bygga relationer och samarbeta med andra. Du har en påverkan på din omgivning som möjliggör gruppen att arbetar mot samma mål. Det är även viktigt att du är lösningsorienterad i pågående och kommande utvecklings- och förändringsprocesser. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Ortopeden på Länssjukhuset i Kalmar är länets största ortopedklinik och har ett länsövergripande ansvar för ryggkirurgi och högspecialiserad fotkirurgisk ortopedi. Klinikens uppdrag är att ge god vård till invånarna i Kalmar län gällande ortopediska skador och sjukdomar. Kliniken arbetar ständigt med optimering av verksamhetsprocesser och patientsäkerhet. Gott bemötande är en självklarhet och kvalitetsutveckling ligger högt upp på den dagliga agendan. Vid kliniken arbetar totalt cirka 100 personer fördelat på en vårdavdelning och en mottagning. Klinikens 21 läkare har totalt på ett år 18 000 patientbesök varav cirka 8 000 akutbesök. På ortopedmottagningen har sjuksköterskorna cirka 3 500 egna besök och på kliniken utförs cirka 2 400 operationer per år. Det finns totalt 30 vårdplatser på avdelningen varav två är vikta för ögonpatienter och på avdelningen arbetar cirka 30 undersköterskor och 20 sjuksköterskor.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2018:60 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Visstid m grundtj Anställningstid:Chefsskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession. Sysselsättningsgrad:Tillsvidareanställning Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-05-22 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.