Avdelningschefer - Anestesi- och intensivvårdskliniken

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Avdelningschefer - Anestesi- och intensivvårdskliniken. Välkommen med din ansökan senast den 9 december.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en spännade roll i en högspecialiserad verksamhet. Som avdelningschef ansvarar du för avdelningens arbetsmiljö och förväntas leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna. En viktig roll är att öka tryggheten för våra nya och befintliga medarbetarna i form av utbildning och kompetensöverföring i samband med pågående pensionsavgångar. I din roll ingår personalansvar för specialistutbildade sjuksköterskor, undersköterskor, steriltekniker och medicinska sekreterare som alla arbetar i team. Medarbeterna har hög kompetens och är driftiga med ett stort ansvarstagande. Verksamheten bedrivs dygnet runt med elektiv och akut verksamhet.
Vi önskar att utveckla chefsskapet på centraloperation. Därför söker vi två avdelningschefer som med redan befintlig avdelningschef kommer att dela uppdraget med ett personalansvar för totalt 130 medarbetare.

Du kommer att ingå i klinikens ledningsgrupp och ha en tät kontakt med verksamhetschef och övriga avdelningschefer inom kliniken. Vi sträver efter ett utvecklande ledarskap, vilket innebär att vara ett föredöme som motiverar sin omgivning. Du vill skapa delaktighet genom att befinna dig nära verksamheten och se utvecklingsmöjligheter hos alla medarbetare. Du deltar i samverkansmöten med opererande verksamheter. Stödfunktioner finns i form av exempelvis hjälp att bemanna den dagliga driften och schemaläggning.
I denna rekrytering har vi löpande urval vilket innebär att vi kommer att påbörja intervjuer innan sista ansökningsdag.

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård eller en annan för verksamheten relevant högskolexamen. Ledarskapsutbildning och erfarenhet med personalansvar är meriterande. Vi söker en person som lätt kan bygga relationer och samarbeta. Du tycker om planering, problemlösning och ser möjligheterna istället för att fastna i detaljerna. Det är även viktigt att du har förmågan till helikopterseende i din roll som chef. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Chefsskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Anestesi- och intensivvårdskliniken innefattar sjukhusets centraloperationsavdelning, intensivvårdsavdelning och steriltekniska enhet med totalt 220 medarbetare. På operationsavdelningen genomförs årligen cirka 8 000 anestesier och på intensivvårdsavdelningen vårdas 550 intensivvårdspatienter per år. Intensivvårds- och operationsverksamheten håller nationellt hög klass och båda enheterna har ett kontinuerligt utvecklingsarbete såväl internt som i samarbete med sjukhusets övriga kliniker. Verksamheten bedrivs i nybyggda lokaler och med genomgående modern utrustning. PDMS-systemet ICCA används både på IVA och operation vilket medger en helt digital registrering av patientdata.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2018:147 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Antal platser:2 Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Heltid Sysselsättningsgrad:Tillsvidareanställd Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-12-09 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.