Basenhetschef - Fysiologiska kliniken Kalmar

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Diagnostiskt centrum söker Basenhetschef - Fysiologiska kliniken Kalmar. Välkommen med din ansökan senast den 3 juli.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en stimulerande och utvecklande roll som basenhetschef för Fysiologiska kliniken i Kalmar. Du blir chef på en enhet med god bemanning och en arbetsgrupp med positivt arbetsklimat. I din roll ingår personalansvar för 30 engagerade medarbetare med kompetenser såsom läkare, biomedicinska analytiker, undersköterskor och medicinska sekreterare.

Du sitter med i ledningsgruppen för Diagnostiskt centrum och leder arbetsplatsträffar på enheten samt ansvarar för diverse mötesforum för exempelvis läkare och biomedicinska analytiker. Du har tät kontakt med verksamhetens andra basenhetschefer och avdelningschefer och samverkar med fackliga företrädare.

Tillsammans med chef för Diagnostiskt centrum ansvarar du för drift och bemanningsbudget vid basenheten och säkerställer att verksamheten når sina mål. Du deltar i och driver basenhetens förändringsarbete där kvalitet och tillgänglighet för patienten ligger i fokus. Ekonomisk månadsavstämning genomförs med controller. Utöver detta sker årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet, psykosocial skyddsrond samt läkemedelsrevision.

Verksamheten arbetar efter en positiv värdegrund med utvecklande mål, mått och aktiviteter enligt standardmodell med aktiviteter kring ständiga förättringar. Vi fokuserar på ett patientorienterat arbetssätt för att kunna erbjuda så god omvårdnad som möjligt.

Rekrytering sker om erforderliga beslut fattas.

Vi söker

Vi söker dig med högskoleutbildning gärna inom hälso- och sjukvård. Du får gärna vara läkare, men det är inte ett krav, utan annan högskoleutbildning som arbetsgivaren anser lämplig kan även vara aktuell. Du bör ha erfarenhet från ledande befattning med personalansvar och arbete inom offentlig sjukvårdsförvaltning är meriterande.

Vi söker dig som är van att arbeta målstyrt och känner dig trygg i din ledarroll och tvekar inte att anta nya utmaningar. Som person är du lösningsorienterad i pågående och kommande utvecklings- och förändringsprocesser och vi ser gärna att du har erfarenhet av förbättringsarbete. Du är en ledare med självinsikt som har människan i fokus och bryr dig om dina medarbetare och arbetsmiljön. Du har lätt att få med dig dina medarbetare och samverkar genom att främja och utveckla andras idéer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Diagnostiskt centrum är en länsövergripande verksamhet med enheterna: Klinisk patologi, Fysiologisk klinik, Klinisk mikrobiologi med smittskydd och vårdhygien, Klinisk kemi och transfusionsmedicin samt Biobank- och vävnadscentrum. Vi är ca 250 medarbetare som årligen utför fler än 5 miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Vi fungerar som ett vetenskapligt kompetenscentrum och är aktiva inom flera forskningsområden. Vi har verksamhet på länets tre akutsjukhus. Nu pågår planering för att ta emot studenter från läkarutbildningen.

Fysiologiska kliniken ingår i Diagnostiskt Centrum. Kliniken bedriver en bred klinisk fysiologisk och nuklearmedicinsk verksamhet i välutrustade moderna lokaler. Kliniken ligger centralt på Länssjukhuset i Kalmar. All medicinisk utrustning är modern och kliniken har ett eget effektivt datasystem som underlättar det administrativa arbetet. Kliniken har god tillgänglighet och arbetar aktivt med förbättringsarbete, kompetensutveckling och kvalitetsarbete med fokus på patienten.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF DC:2018:12 Placering/enhet:Diagnostiskt centrum Anställningsform:Visstid m grundtj Anställningstid:Chefsskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession. Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-07-03 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.