Beredskapsplanerare

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Landstingsdirektörens stab söker Beredskapsplanerare. Välkommen med din ansökan senast den 9 februari.

Vi erbjuder

Enheten för Hållbar utveckling och säkerhet söker Beredskapsplanerare som kan fortsätta att aktivt utveckla och underhålla landstingets systematiska säkerhetsarbete samt krisberedskap enligt lagen om extraordinära händelser, socialstyrelsens föreskrifter och hälso- och sjukvårdslagen. Arbetet omfattar att säkerställa det robusta landstinget som grunden för sjukvårdens uppgifter i totalförsvaret. Du är landstingets säkerhetsskyddschef och rapporterar till basenhetschef för Hållbar utveckling och säkerhet. Din roll är även att ge stöd till landstingets ledning och förvaltningar, exempelvis genom utbildningar. Du tar fram planer och riktlinjer, utvecklar metoder och följer upp för att långsiktigt förbättra landstingets säkerhetsarbete samt leder och övar landstingets krisledningsorganisation. Du är kontaktperson till polisen gällande stölder, personskydd, hot och våld. I rollen ingår även övergripande försäkringsstrategiskt arbete och att ta fram övergripande riskanalyser och riskhantering. Du utgör en viktig funktion som landstingets tjänsteman i beredskap, TIB, och delar på ansvaret tillsammans med tre kollegor. I rollen är samverkan med andra regioner och landsting, myndigheter och organisationer inom säkerhetsområdet viktig.

Vi söker

Vi förutsätter att du i grunden är minst legitimerad sjuksköterska eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Arbetet kräver att du har erfarenhet av samordning och krisledning i en stor organisation samt att leda och driva utvecklings- och förändringsarbete inom säkerhet och beredskap. Vi söker en person med kunskap i lagstiftning på området, och erfarenhet av att genomföra hotbildsanalyser. Du ska ha kunskap om Särskild sjukvårdsledning vid allvarlig händelse. Meriterande om du har erfarenhet som TIB, kunskap om CBRNE och civilt försvar. Du har kunskap om och använder webbaserat informationssystem WIS och kommunikationssystemet Rakel i ditt arbete och du är systemägare för dessa.

Som person har du lätt för att samarbeta med andra, är självgående och initiativtagande samt känner stort engagemang för ditt ansvarsområde. Du har lätt för att se till helheten när du skapar relationer och bygger nätverk både inom och utanför organisationen. Du tänker strategiskt och långsiktigt och har en god analytisk förmåga. Du kan även kombinera målinriktning och drivkraft med förmåga att nå samförståndslösningar och agerar med omdöme och balans även i kritiska situationer. Vi söker dig som har flerårig erfarenhet från risk-och/eller säkerhetsarbete och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbetsledande befattningar inom området. Du har teoretisk bakgrund i risk-och/eller säkerhetsområdet genom relevanta utbildningar, kurser, certifieringar eller liknande.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, god initiativförmåga, samarbetsförmåga och engagemang. Du har erfarenhet av motsvarande uppdrag i tidigare roller och har goda referenser.

Tjänsten som Beredskapsplanerare är säkerhetsklassad.

Vår arbetsplats

Landstingets främsta uppgift är att erbjuda en god hälso- och sjukvård till alla som bor eller vistas i Kalmar län. En stor del av landstingets administrativa resurser finns tillgängliga genom Landstingsdirektörens stab. Här finns kvalificerat stöd inom bland annat områdena ekonomi, personal, juridik, hälsoval, information/ kommunikation, utveckling och planering. Stabens arbete bestäms till stor del via uppdragsbeskrivningar och landstingsplanens inriktning.

Enheten Hållbar utveckling och säkerhet finns inom Landstingsdirektörens stab och ansvarar för landstingets frågor inom kris och säkerhet, miljö och hållbarhet samt ledningssystem. Vi utgör ett stöd till verksamheten inom bl.a. riskanalyser, interna revisioner, utredningsarbete, tillstånds- och anmälningsärenden, tillsyn och ledningssystem m.m.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Ldirst:2017:27 Placering/enhet:Landstingsdirektörens stab Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:100% heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-02-09 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.