BI Systemförvaltare/Datalager

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

IT-förvaltningen söker BI Systemförvaltare/Datalager. Välkommen med din ansökan senast den 18 mars.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett arbete som systemförvaltare där du är med och utvecklar landstingets verksamhetsuppföljning. Team Beslutsstöd förvaltar och utvecklar det landstingsövergripande datalagret där man slår samman information från olika verksamhetssystem. Du arbetar med hela implementeringskedjan; allt från att analysera behov och definiera krav till att föreslå, skapa och designa olika beslutsstödslösningar. Arbetet ställer höga krav på både förståelse för verksamhetens logik, processer och organisation samt på intresse av tekniska lösningar. Du har en stark vilja att lägga fokus på samverkan med kärnverksamheterna.

Arbetsområdet omfattar hela länet och din placering är i våra nya lokaler i kvarteret Valfisken, Kalmar.

Vi söker

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning samt djup erfarenhet av databashantering/data warehousing och stora datamängder. Du behöver också ha erfarenhet av att arbeta med Microsofts databashanterare SQL Server. Andra delar som du behöver ha kunskaper inom är informationsförsörjning till externa tjänster och intressenter samt arbetat med meddelandestandarder såsom XML, JSON, REST och SOAP. För att klara arbetet behöver du ha grundläggande programmeringskunskaper i javascript eller .net. Meriterande är om du har erfarenhet av informatik/standarder samt branschkännedom inom hälso- och sjukvård.

Eftersom mycket av arbetet bedrivs nära kärnverksamheten krävs det att du kan kommunicera med så väl databaser som med verksamhetens företrädare. För att klara jobbet är du drivande, noggrann, strukturerad och har ett strategiskt tänk. Som person är du öppen, noggrann och serviceinriktad med förmåga att skapa bra och förtoendefulla relationer. Vi ser att du i linje med våra värderingar är en individ som har förmåga att ta egna initiativ och driva din egen utveckling framåt. Du är öppen och intresserad av den nya teknikens möjligheter och utveckling. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vår arbetsplats

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns drygt 100 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Läs gärna mer på:
http://ltkalmar.se/lediga-jobb/landstinget-som-arbetsgivare/yrken-landstinget/arbeta-med-it-i-landstinget/

Team Beslutstöd stödjer systemägare och verksamheten med att säkerställa kvaliteten i information och indata som sedan ligger till grund för rapportering och beslut. Du arbetar med både nyutveckling och förvaltning/support av befintliga lösningar.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2017:42 Placering/enhet:IT-förvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-03-18 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.