Företagsläkare, Landstingshälsan i Kalmar

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Landstingsdirektörens stab söker Företagsläkare, Landstingshälsan i Kalmar. Välkommen med din ansökan senast den 16 december.

Vi erbjuder

Arbetsuppgifterna består i att vara medicinsk konsult i arbetsmiljöfrågor, både strategiskt i organisationen och i enskilda personalärenden, arbetslivsinriktad rehabilitering och arbetsanpassning. Som företagsläkare samarbetar du bland annat med chefer, HR-konsulter, skyddsombud och försäkringskassan i uppdraget kring landstingets medarbetare. Som läkare i teamet är du också ett stöd till chefer i deras lagstadgade systematiska arbetsmiljöarbete. Vidare ingår att delta i projekt som syftar till förbättringar inom arbetsmiljöområdet. Till uppgifterna hör även att genomföra lagstadgade undersökningar och att medverka i utbildning och information.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst. Tänstgöringsgrad och tillträde efter överenskommelse.
Arbetstiden är förlagd under vanlig kontorstid måndag till fredag, ingen jour- eller helgtjänstgöring ingår. Vi har flextid.

Vi söker

Specialistläkare

Utbildad företagsläkare och/eller erfarenhet från arbete som företagsläkare är meriterande, liksom kompetens inom området allmänmedicin med erfarenhet av flerårigt patientarbete samt erfarenhet av arbetslivsinriktad rehabilitering. Vi håller dörren öppen för dig som är allmänspecialist och som vill gå vidare i din yrkesbana och bredda den med ytterligare en dimension i arbetslivet. Vidarutbildning till företagsläkare kan erbjudas inom anställningen.

Uppskattar du att arbeta i team? Har du ett genuint intresse av arbetsmiljöfrågor och är intresserad av att utveckla och driva Landstingshälsans arbete framåt? Trivs du med att arbeta konsultativt och tycker det är stimulerande att utreda komplexa frågor på både organisatoriskt och på individnivå? Då hoppas vi att Landstingshälsan är din nya arbetsplats.

Välkommen att höra av dig eller besöka oss så berättar vi mer!

Körkort krävs, då resor inom länet förekommer.

Vår arbetsplats

Vår enhet är en del av Landstingsdirektörens stab, där det jobbar 140 experter inom bland annat ekonomi, folkhälsa, HR, hållbarhet, hälsoval, juridik, kommunikation, läkemedel, planering och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till landstingets ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.

Landstingshälsan är landstingets inbyggda företagshälsovård och är en kunskapsresurs inom arbetsmiljö och hälsofrämjande arbete. Vi erbjuder en oberoende professionell specialistkompetens inom arbetsmedicin, rehabilitering, ergonomi, organisatorisk och social arbetsmiljö, fysisk arbetsmiljö, förebyggande arbetsmiljöarbete och arbetsmiljörelaterade frågeställningar. I vårt team utgår vi från ett tvärvetenskapligt arbetssätt och arbetar med ett helhetsperspektiv på arbetsmiljö och hälsa. Landstingshälsan är en strategisk partner i det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM). På landstingshälsan arbetar ca 20 personer.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Ldirst:2018:30 Placering/enhet:Landstingsdirektörens stab Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Efter överenskommelse Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-12-16 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.