Forskningschef

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Landstingsdirektörens stab söker Forskningschef. Välkommen med din ansökan senast den 19 augusti.

Vi erbjuder

Som forskningschef arbetar du nära landstingets utvecklingsdirektör och har ansvaret för att leda, utveckla och sätta mål för forskningssektionens verksamhet i Landstinget i Kalmar län. Du kommer även att medverka inom utbildningen i landstinget från en vetenskaplig utgångspunkt. Som forskningschef har du även en nyckelroll i organisationen kring den utlokaliserade läkarutbildningen där läkarstudenter från Linköping, med start 2019, kommer göra sin kliniska placering i Kalmar.

Du kommer att ansvara för att bygga nätverk, finna externa finansieringsmöjligheter för landstingets forskning samt aktivt arbeta för att forskning integreras i vården och skapar nytta för våra invånare.

Som forksningschef är du sammankallande och ordförande i förvaltningens forskningskommitté samt representerar Landstinget i Kalmar län regionalt och nationellt exempelvis genom samarbetet inom Forum sydost och kliniska studier Sverige.

Vi söker

Erfarenhet från forskning och minst disputerad. Du har grundutbildning och yrkeserfarenhet från praktisk sjukvård och gärna erfarenhet från arbete i privat verksamhet. Du har mycket goda kunskaper i engelska och muntlig framställning. Tidigare chefs-/ledarerfarenhet är meriterande.

Du är en ledare som kan utveckla och bygga team samt tar hänsyn till mångfald. Du arbetar för laget före jaget. Du är också en entreprenör med god samarbetsförmåga som är initiativtagande och resultatorienterad. Du ser problem som möjligheter, har en analytisk förmåga samt kan sätta strukturer och driva arbetet efter dem. Vi värdesätter särskilt ett gott och utvecklande ledarskap samt en god kommunikativ förmåga.
Landstingets värdegrund vilar på öppet, kunnigt, engagerat och du skall bottna och vara tydlig i dessa värderingar som person och i ditt ledarskap.

Med forskningen som bas ser du en mission i att skapa ett friskare, tryggare och rikare liv för varje invånare i Kalmar län.

Vår arbetsplats

Utvecklings- och folkhälsoenheten arbetar strategiskt och övergripande med att skapa goda förutsättningar för att våra länsinvånare ska kunna leva ett rikt och hälsosamt liv. Enheten spanar i framtiden och letar efter det som kan bli nutid samt driver landstingets steg mot förnyelse och förbättrad kvalitet. Nära samarbete med våra invånare, medarbetare och andra intressenter är en viktig del i vårt arbete.

Landstinget i Kalmar län har sedan länge haft en positiv inställning till forskning och i synnerhet till patientnära forskning. Viktiga komponenter har varit det regionala forskningssamarbetet som finansierats genom forskningsrådet i Sydöstra Sverige (FORSS) samt Landstingets i Kalmar län princip för tidsmässig stöttning av forskning inom ramen för avhandlingsarbete. Avtalet om läkarutbildning vid Länssjukhuset i Kalmar med början 2019 och ett intensifierat samarbete mellan Landstinget i Kalmar län och Linnéuniversitetet kommer att innebära ett behov av ökande forskningsaktiviteter de kommande åren.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Ldirst:2018:17 Placering/enhet:Landstingsdirektörens stab Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidare Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-08-19 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.