Fritidsassistent

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Folkhögskolorna söker Fritidsassistent. Välkommen med din ansökan senast den 2 september.

Vi erbjuder

Du är med och skapar en aktiv fritid för baskursens deltagare (personer med lindrig utvecklingsstörning). I tjänsten ingår kursadministration, marknadsföring, mentorskap samt ordna med praktikplatser. Nätverksamordning är också en viktig del av arbetet. Fritidsassistenterna väver samman studier, fritid och boende för att varje deltagare ska utvecklas efter sin egen förmåga. I rollen som fritidsassistent ingår kvällsarbete och vid enstaka tillfällen även helgarbete.

Hos oss möter du människor i olika åldrar med skilda kulturella bakgrunder, livssituationer och förutsättningar. Tillsammans skapar vi en miljö som väcker lust att lära och ger möjlighet till egen utveckling. I vår trygga lärmiljö får varje deltagare ett personligt bemötande.

Vi söker

Vi söker dig med en pedagogisk utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant. Har du specialkompetens inom funktionsnedsättning är det ett plus. B-körkort är en förutsättning.

Du ska vara trygg i dig själv med en humanistisk och positiv människosyn. Du har god initiativförmåga och arbetar självständigt inom givna ramar. Då arbetet innebär mycket kontakt med människor i olika åldrar och situationer är det viktigt att vara lyhörd och intresserad av deras vardag. Att skapa goda relationer och bygga förtroende med kursdeltagarna är en förutsättning för att arbetet ska kunna fungera på ett bra sätt. God samarbetsförmåga, engagemang och flexibilitet är en förutsättning för framgång i arbetet då du ingår i ett arbetslag tillsammans med tre andra fritidsassistenter där ni planerar verksamheten tillsammans.

Urvals och intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden.

Högalids folkhögskola har en omfattande verksamhet som består av allmänna kurser och kurser med inriktning mot sång och komp, musik på scen, lärarassistentyrket samt kurser för personer med funktionsnedsättning. Skolan utbildar även människor från andra länder i svenska som andraspråk. Högalids folkhögskola är en av fyra landstingsfolkhögskolor i Kalmar län. Landstingets vision om hälsolän sätter starkt avtryck på skolans profil.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Skolor:2018:13 Placering/enhet:Folkhögskolorna Anställningsform:Allmän visstid Anställningstid:2018-09-10 till 2019-06-13 Sysselsättningsgrad:70% Landstinget i Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Önskar du arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats. Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-09-02 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.