Hälsokommunikatör Asyl- och Flyktinghälsovården

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Primärvårdsförvaltningen söker Hälsokommunikatör Asyl- och Flyktinghälsovården. Välkommen med din ansökan senast den 29 april.

Vi erbjuder

En projektanställning som hälsokommunikatör med syfte att utbilda i hälsa och hälsokommunikation. Målgruppen är nyanlända och du blir en bro mellan målgruppen och den svenska hälso- och sjukvården. Du blir en del av asyl- och flyktinghälsovården och får möjlighet att ta plats i en grupp där olika sätt att tänka ses på som en styrka.
Hälsokommunikationen sker i dialogform med utrymme för reflektion och flexibilitet utifrån mottagarens förutsättningar. Du kommer att fungera som en tolk mellan målgruppens kultur och den svenska. Du har möjlighet att till viss del själv utforma rollen och det är viktigt att du är villig att vara flexibel för att tillgodose målgruppens behov. Med fördel anpassar du arbetet efter situationen och den specifika målgruppen.
De fastställda kunskapsområden som hälsokommunikatören behöver vara trygg i att prata om är egenvård, levnadsvanor, det svenska sjukvårdssystemet, människokroppen och dess funktioner, tandhälsa, sexuell hälsa, stress, sömn, narkotika och missbruk. Barn-, jämställdhet- och mångfaldsperspektivet ska genomsyra utbildning och dialog med målgruppen.
Rätt kandidat kommer att få introduktion, handledning och utbildning i de områden som uppdraget omfattar och har löpande stöd från medarbetare på våra mottagningar.

Vi söker

Vi ser gärna att du har sjukvårdsutbildning eller motsvarande utbildning. Vi vill att du har god pedagogisk förmåga och finner det lätt att få kontakt med människor. Du ska ha goda kunskaper i svenska språket och att talar något eller flera av följande språk flytande; arabiska, tigrinja, dari och/eller farsi.

Tidigare erfarenheter av tolkning och/eller kulturförmedling är en merit. Likaså erfarenhet av arbete i sjukvården, gärna i Landstinget i Kalmar län. För att lyckas i uppdraget och rollen bör du kunna arbeta självständigt, målgruppsanpassa, vara inkännande, flexibel och ha god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet till tjänsten.

Vår arbetsplats

Landstingets Primärvårdsförvaltning erbjuder primärvård till hela Kalmar län. Vi sätter människan i fokus och arbetar varje dag för att bli lite bättre. Vår grund är allmänmedicin och ett hälsofrämjande perspektiv.

Landstinget i Kalmar län är länets största arbetsgivare och vi har som främsta uppgift att erbjuda god hälso- och sjukvård, kollektivtrafik samt bra utbildningsmöjligheter genom våra folkhögskolor. I vårt län finner du en närhet till det mesta och en bredd av naturupplevelser, från kustbandet till Ölands alvar och Smålands djupa skogar. Asyl och Flyktinghälsovården tillhör Primärvårdsförvaltningen och har två mottagningar i länet, en i Hultsfred och en på Länssjukhuset i Kalmar.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:PV:2018:38 Placering/enhet:Primärvårdsförvaltningen Anställningsform:Vikariat Anställningstid:Vikariat 2018-06-01 till 2019-05-31 Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-04-29 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.