HR-chef - Västerviks och Oskarshamns sjukhus

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen ledningsstab söker HR-chef - Västerviks och Oskarshamns sjukhus. Välkommen med din ansökan senast den 31 maj.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en utmanande och varierande roll som HR-chef. Tillsammans med HR-enhetens åtta medarbetare är ditt uppdrag att driva och utveckla chefsstödet inom våra huvudprocesser såsom personal och kompetensförsörjning, hälsa och arbetsmiljö, avtal och arbetsvillkor samt chef- och medarbetarskap, vilket sker i nära samarbete med sjukhusledning och verksamhetens chefer. Fokus i rollen ligger på att utveckla HR-verksamheten och dess medarbetare som består av HR-konsulter, HR-assistent och samordnare för vårt HR-system Heroma. Medarbetarna arbetar som både generalister och specialister inom olika HR-områden. Då medarbetarna befinner sig på två olika sjukhus är det extra viktigt att arbeta för att skapa laganda i arbetsgruppen. Din arbetsplats kommer att vara Västervik och Oskarshamn.

Hälso- och sjukvården står inför stora rekryteringsutmaningar och då blir HR-funktionens roll extra viktig. Fokus behöver riktas på arbetssätt och tydliga roller för att kunna arbeta proaktivt och med hög kvalitet, där du och ditt ledarskap kommer att spela en viktig roll.

Du arbetar i nära samarbete med HR-chef för basenheten, HR-chef i söder samt sjukhuscheferna i Västervik och Oskarshamn. Övriga HR-chefer och förhandlingschef i Landstinget är en naturlig kontaktyta. Du har en viktig roll i att skapa ett gott samverkansklimat med fackliga företrädare i förhandlingsfrågor och fackliga dialoger.

Vi söker

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen inom personalvetenskap eller annan utbildning som bedöms likvärdig samt flera års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i ledande befattning. Har du kännedom om och erfarenhet av att arbeta inom offentlig verksamhet är det en fördel. Vi söker en person som har analytisk förmåga och som förstår betydelsen av goda HR-processer. Du är duktig på att bygga relationer och samarbeta med andra. Det är viktigt att du har förmågan att prioritera, planera samt tänka långsiktigt med fokus på förbättringar. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Västerviks sjukhus är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB som ligger ett stenkast från havet och Västerviks centrum. Med bred kompetens och hög specialisering ger vi god vård och trygghet åt medborgarna i norra Kalmar län. Engagerade medarbetare arbetar varje dag för hög medicinsk kvalitet, tillgänglighet och nöjda patienter. Sjukhuset har ca 160 somatiska vårdplatser och 60 psykiatriska. Hos oss arbetar runt 1 500 medarbetare med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen finns samlad i en gemensam organisation som tillsammans har en gemensam ledning. HR-enheten vid sjukhuset i Kalmar, Oskarshamn, Västervik samt Diagonostiskt centrum ingår. Enheten arbetar länsövergripande i ett antal HR-processer och vi strävar efter att öka samarbetet för effektivisera arbetsprocesserna ytterligare.

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen är en av landstingets åtta förvaltningar och består av länets tre sjukhus samt Diagnostiskt centrum. På sjukhusen bedrivs specialiserad vård dygnet runt. Inom Diagnostiskt centrum finns länets laboratorieverksamhet.

Denna rekrytering sker helt genom Landstinget i Kalmar län. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSFstab:2018:1 Placering/enhet:Hälso- och sjukvårdsförvaltningen ledningsstab Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-05-31 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.