IT Supporttekniker

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

IT-förvaltningen söker IT Supporttekniker. Välkommen med din ansökan senast den 1 april.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett arbete som supporttekniker i intressanta och viktiga miljöer, i den största och mest komplexa IT-miljön i länet. Du arbetar med den senaste tekniken för att erbjuda bästa möjliga användarsupport inom IT vilket innebär att vara ett stöd för användare i olika problemställningar runt IT-frågor.

- Det är roliga och utmanande uppgifter, den ena dagen är inte den andra lik. Vi hjälper användarna med deras problem och vi får mycket tacksamhet tillbaka, säger Maria Jonsson, teamledare för supporten.

Du är en länk mellan användare/kärnverksamhet, både inom landstingets IT och gentemot övrig verksamhet inom och utanför landstinget och du hanterar och utvecklar även processflöden inom IT till vårdgivare utanför landstinget. Du har möjlighet att utveckla ditt teknikintresse och intresse för problemlösning eftersom du supporterar ett brett spektra av enheter och teknik som t ex datorer, mjukvara, läsplattor, mobiltelefoner, videokonferensanläggningar och informationsskärmar.

För att trivas bra i rollen som supporttekniker är du en person som värdesätter samarbete och tycker om att dela med dig av din kunskap. I samverkan med övriga medarbetare hittar du balans mellan kundens önskemål och teknikens möjligheter. Det är viktigt att sätta sig in i användarens problem - ta över ansvaret och lösa problemet. Du ingår även i beredskapsorganisationen för supporten.

Vi söker

Vi söker dig som har erfarenhet och kunskap inom IT-support. Det är bra om du även har arbetat med central klient- och skrivarhantering samt mobile device managementverktyg. Områden som du också bör ha kunskap i är audiovisuella tjänster och active directory.

Rollen ställer krav på högt tekniskt kunnande i marknadsledande operativsystem och Officeverktyg. Som person är du öppen och intresserad av den nya teknikens möjligheter och användning. Du har en stark vilja att hänga med i teknologiska trender och att hålla kunskaper aktuella. Du tycker om och har förmåga att lösa problem, både på egen hand och tillsammans med andra, och du har lätt för att se och hantera olika processflöden. Vi ser att du i linje med våra värderingar är en individ som har förmåga att ta egna initiativ och driva din egen utveckling framåt.

Då du möter olika personalkategorier i dialog om hur system/applikationer ska användas och utvecklas, så lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga och servicekänsla. Du är en utåtriktad person med ett positivt synsätt, bra bemötande och har lätt att kommunicera såväl skriftligt som muntligt. Utbildningsmässigt har du relevant utbildning inom IT-området. Ett krav är att du har körkort.

Vår arbetsplats

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns drygt 100 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Läs mer om att jobba med IT i landstinget>

Team IT-support är 1:a linjens support och fungerar som användarstöd via telefon och ITs ärendehanteringssystem när det gäller att hjälpa verksamheten och användarna med IT-relaterade frågor och problem. Enheten ansvarar även för klient- och logistikfunktion. Vår verksamhet är länssövergripande och din placering är i våra nya lokaler i centrala Kalmar.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ber dig därför att iskicka in din ansökan så snart som möjligt.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2018:3 Placering/enhet:IT-förvaltningen Antal platser:4 Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-04-01 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.