Jurist

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Landstingsdirektörens stab söker Jurist. Välkommen med din ansökan senast den 27 juli.

Vi erbjuder

Som landstingsjurist kommer dina huvudsakliga uppgifter vara att bistå med kvalificerad juridisk rådgivning och stöd till landstingets anställda i landstingets olika förvaltningar och verksamheter samt till de förtroendevalda. Detta innebär bl.a. granskning och upprättande av avtal, utlämnande av handlingar och sekretessprövningar, rättsutredningar, utarbetande av remissvar och andra yttranden där behov finns av juridisk kompetens. Du kommer att ingå som sakkunnig i olika arbetsgrupper och utredningar. Vidare får du utbilda och informera landstingsanställda inom olika rättsområden. Du arbetar brett inom bland annat följande rättsområden; kommunalrätt, hälso- och sjukvårdsrätt, offentlighets- och sekretessrätt, avtalsrätt, förvaltningsrätt, dataskydd och patienträtt.

Vi söker

Vi söker dig som har en har juristexamen eller annan likvärdig utbildning och som har mycket goda kunskaper inom det offentligrättsliga området,såsom offentlighets- och sekretsslagen, kommunallag, förvaltningslag, patientdatalag med mera. Vi ser gärna att du även har kunskaper inom områden som den nya dataskyddsförodningen och upphandling. Vidare vill vi att du har erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete.
Du är öppen, engagerad och kunnig. Du har förmåga att arbeta strukturerat, tar initiativ och är kvalitetsmedveten. Du har ett systematiskt och noggrant arbetssätt och tycker om att ge service. Du tar stort eget ansvar i ditt arbete. Du har förmågan att se helheten och arbetar bra både självständigt och i grupp. Du bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen. Du har en god pedagogisk förmåga och har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har ett intresse för utvecklingsfrågor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en offentlig och politiskt styrd organisation. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Vår arbetsplats

Vår enhet är en del av Landstingsdirektörens stab, där det jobbar 140 experter inom bland annat ekonomi, folkhälsa, HR, hållbarhet, hälsoval, juridik, kommunikation, läkemedel, planering och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till landstingets ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.

Kanslienheten ansvarar för den huvudsakliga beredningen av ärenden till landstingsstyrelsen och landstingsfullmäktige m.fl. och sköter sekreterarskapet åt flertalet av landstingets politiska beslutsorgan.I uppgiften ingår att bistå landstingsdirektören och förvaltningarna i det strategiska utvecklingsarbetet. Vi arbetar med att ta fram övergripande och landstingsgemensamma regler och riktlinjer inom policyområdet kvalitet och säkerhet.

Den 1 januari 2019 kommer landstinget att ta över det regionala utvecklingsansvaret och bilda Region Kalmar län tillsammans med Regionförbundet. Syftet med regionbildningen är att stärka och utveckla Kalmar län. En gemensam region innebär ökad samordning och större kraft genom att utvecklingsfrågorna koncentreras till en myndighet. Människors hälsa och regionens utveckling är starkt beroende av varandra och som en gemensam organisation kan vi samlas och få mer kraft i dessa frågor.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Ldirst:2018:12 Placering/enhet:Landstingsdirektörens stab Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:100% heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-07-27 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.