Klinikapotekare Psykiatri

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Landstingsdirektörens stab söker Klinikapotekare Psykiatri. Välkommen med din ansökan senast den 20 maj.

Vi erbjuder

Du kommer att arbeta klinikrelaterat i nära samverkan med psykiater och andra professioner, exempelvis utbildningar till läkare och övrig vårdpersonal, läkemedelsgenomgångar och information till patienter inom psykiatrins öppen och slutenvård.
I din roll ingår analys av läkemedelsförskrivning i samverkan med Psykiatriförvaltningens enheter samt att medverka i Läkemedelskommitténs arbete med t.ex. terapigruppsarbete och ordinationsmallar i journalsystemet.

Andra arbetsuppgifter inom läkemedelssektionen kan också bli aktuella.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad apotekare eller motsvarande och som vill ha ett stimulerande och varierande arbete i nära samarbete med sjukvården. Som person har du lätt att kommunicera och skapa kontakter. Du är bra på att förmedla information på ett pedagogiskt sätt, du är van att ta egna initiativ och att arbeta självständigt. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från patientnära arbete, gärna inom psykiatrin, samt att du läst relevanta kurser inom klinisk farmaci. Magisterutbildning i klinisk farmaci är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper samt intresse för psykiatriområdet.
Körkort är önskvärt.

Vår arbetsplats

Vår enhet är en del av Landstingsdirektörens stab, där det jobbar 140 experter inom bland annat ekonomi, folkhälsa, HR, hållbarhet, hälsoval, juridik, kommunikation, läkemedel, planering och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till landstingets ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.

Vi har idag en välfungerande verksamhet där apotekare medverkar i det patientnära arbetet inom flera områden. Det kliniska arbetet inom psykiatrin har utvecklats under de senare åren och vi har ständiga önskemål från verksamheten om att delta i arbetet med att uppnå en hög patientsäkerhet och kostnadseffektiv läkemedelsanvändning.

Vi behöver nu utöka vårt team med en apotekare som kommer att ha psykiatrin i norra länsdelen som huvudsaklig uppdragsgivare. Du kommer att ingå i ett team av apotekare, receptarier och klinisk farmakolog inom landstingets läkemedelssektion.

Du kommer att ha hela norra länsdelen som arbetsområde och vara placerad på Västerviks sjukhus. Sjukhuset ligger centralt i skärgårdsstaden Västervik som blev utsett till årets stadskärna 2017.
Läs mer om att flytta till Västervik

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Ldirst:2018:7 Placering/enhet:Landstingsdirektörens stab Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:100% heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-05-20 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.