Kommunikationsdirektör

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Landstingsdirektörens stab söker Kommunikationsdirektör. Välkommen med din ansökan senast den 20 augusti.

Vi erbjuder

Vi söker dig som vill leda ett kommunikationsarbete i framkant - externt som internt. Det är ett utmanande och spännande uppdrag, i synnerhet som vi blir Region Kalmar län vid årsskiftet och får nya ansvarsområden.

Landstinget i Kalmar län har under lång tid haft goda resultat inom en rad områden och en stor del i framgången handlar om att kommunikation har en central roll i organisationen. Vi har gott renommé och högt förtroende, både bland våra invånare och kollegor i landet och vår målsättning är att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser. Vi har ett starkt varumärke som vi är stolta över och vill fortsätta utveckla.
Vi är en värdegrundsstyrd organisation, som fokuserar på bemötande och mänskliga relationer. Hos oss får du jobba i en organisation där kommunikationsfrågorna är naturligt integrererade i verksamheten.
Du kommer att vara direkt underställd landstingsdirektören och ingå i landstingets ledningsgrupp. Som kommunikationsdirektör driver du kommunikationsfrågorna på strategisk nivå men är också stöd för landstingsdirektör och chefer i organisationen.

Vi söker

Du har en gedigen kompetens och erfarenhet inom strategisk kommunikation och organisationskommunikation med högskoleutbildning inom kommunikation, media eller annan motsvarande utbildningsbakgrund som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi vill att du har chefserfarenhet med verksamhets-, budget- och personalansvar från större organisationer, gärna politiskt styrda. Du har också god erfarenhet av att leda och driva kommunikationsfrågor på strategisk nivå. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Som chef är du en förebild genom att leda verksamheten utifrån en uttalad värdegrund med ett utvecklande ledarskap. Du tar ansvar för verksamhet och medarbetare i med- och motgång. Ditt sätt att leda skapar trygghet och inger respekt och förtroende bland medarbetare. Genom att inspirera och motivera får du andra att känna delaktighet och vilja att ta ansvar.

Som person är du strategisk, analytisk och har en god kommunikativ förmåga. Du har en helhetssyn på ditt uppdrag utifrån landstingets vision och värderingar. Du förstår värdet av att bygga relationer med politik, chefer och medarbetare.

Du förväntas vara handlingsinriktad och ha en hög ambitionsnivå som utmanar oss att ta nya kliv i utvecklingen och ständigt nå nya fina resultat. Eftersom ständiga förbättringar är en så stor del av vår organisations kultur, bör du ha erfarenhet av och intresse för förbättringsarbete.
I denna rekrytering samarbetar vi med Telin Rekrytering & Konsult syd AB.

Vår arbetsplats

Vår enhet är en del av Landstingsdirektörens stab, där det jobbar 140 experter inom bland annat ekonomi, folkhälsa, HR, hållbarhet, hälsoval, juridik, kommunikation, läkemedel, planering och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till landstingets ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.

Kommunikationsenheten är en del av landstingsdirektörens stab och består av 25 medarbetare som tillsammans har en gedigen kommunikationskompetens inom bland annat strategisk kommunikation, mediefrågor, marknadsföring, grafisk produktion, webb, digital utveckling, e-tjänster, fotografering, och filmproduktion. Att samla kommunikatörerna i en gemensam enhet har visat sig vara en framgångsfaktor för att skapa kraft i kommunikationsarbetet.

Väljer du att bo och jobba här väljer du ett rikare liv där du kan kombinera karriär, familjeliv och fritid.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Ldirst:2018:18 Placering/enhet:Landstingsdirektörens stab Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-08-20 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.