Kommunikatör

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Landstingsdirektörens stab söker Kommunikatör. Välkommen med din ansökan senast den 7 september.

Vi erbjuder

Som kommunikatör har du en konsultativ roll och driver självständigt dina arbetsuppgifter. Du ansvarar för planering och genomförande av kommunikationsinsatser, såväl strategiskt som operativt, ofta i projektform och i samverkan med olika delar av landstinget. Du arbetar med innehåll och har förmåga att formulera och förmedla budskap till framför allt en ung målgrupp bland annat genom sociala medier, landstingets webbplatser och till viss del med produktion av kommunikationsmaterial. Du blir delaktig i att arbeta med våra webbplatser där kunskap om användbarhet och tillgänglighet är av vikt. Förutom det redaktionella arbetet medverkar du också i underhåll och utveckling, grafisk produktion och design. Kommunikatören deltar även i landstingets kriskommunikationsarbete.

Vi söker

Du har högskoleutbildning inom kommunikation eller motsvarande och arbets¬livs¬-erfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete. Din strategiska förmåga gör att du har en helhetssyn på kommunikationsfrågor som utgår från mottagarens perspektiv. Du är lyhörd och har lätt för att samarbeta. Du är idérik och har förmåga att driva och slutföra projekt. Du är utvecklingsinriktad och strävar efter ökad kvalitet i ditt arbete för att förbättra resultat och skapa mer nytta för våra invånare.
Du har goda kunskaper i såväl svenska som engelska och gärna erfarenhet av webbarbete och andra digitala tjänster. Vi arbetar i webbpubliceringssystem EpiServer och erfarenhet av detta eller likvärdigt system är en merit. Erfarenhet av InDesign, Photoshop, Illustrator och Acrobat är önskvärt. Det är en fördel om du har B-körkort, då vi är verksamma i hela länet.

Vår arbetsplats

Vår enhet är en del av Landstingsdirektörens stab, där det jobbar 140 experter inom bland annat ekonomi, folkhälsa, HR, hållbarhet, hälsoval, juridik, kommunikation, läkemedel, planering och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till landstingets ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.

Tjänsten som kommunikatör är placerad vid Kommunikationsenheten, som arbetar med strategisk kommunikation och är ett stöd till landstingets ledning, chefer, förvaltningar och verksamheter.

Kommunikationsenheten är en del av Landstingsdirektörens stab och ansvarar för övergripande extern och intern kommunikation, bland annat varumärkesfrågor, massmediakontakter och webbutveckling samt stöd till landstingets förvaltningar.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Ldirst:2018:21 Placering/enhet:Landstingsdirektörens stab Anställningsform:Allmän visstid Anställningstid:Allmän visstid Sysselsättningsgrad:100% heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-09-07 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.