Koncerncontroller

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Landstingsdirektörens stab söker Koncerncontroller. Välkommen med din ansökan senast den 8 maj.

Vi erbjuder

Som controller på ekonomienheten arbetar du utifrån ett aktivt och konsultativt arbetssätt. Ekonomienheten är en del av Landstingsdirektörens stab och har som uppdrag att leda landstingets processer inom ekonomiområdet. I uppdraget ingår bl a att samordna landstingets planerings- och uppföljningsprocess, svara för den verksamhetsmässiga och ekonomiska redovisningen och uppföljningen samt framtagande av landstingsplan, årsredovisning, delårsbokslut och löpande uppföljning på en övergripande nivå. Du kommer att arbeta med arbetsuppgifter såsom budgetfrågor, uppföljning, prognos- och bokslut, samt rapportering och analys. Arbetsuppgifterna förutsätter att Du har förmåga att arbeta både självständigt och i team. Trivs du med utveckling och förbättringsarbete? Landstinget i Kalmar län är en spännande arbetsplats för dig som vill arbeta strategiskt och övergripande med utveckling och förbättring.

Vi söker

Som person är du ansvarstagande, strukturerad, kommunikativ och relationsskapande. Du ska ha en god administrativ förmåga samt förmågan att snabbt kunna se och anpassa dig efter verksamhetens behov. Du är civilekonom, eller motsvarande, med några års erfarenhet som controller och/eller kvalificerad ekonom. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tror att du karaktäriseras av en ödmjuk och positiv framtoning i kombination med att du är ansvarsfull, effektiv, analytisk och strukturerad. Du har förmåga att konkretisera, dokumentera och implementera nya lösningar och modeller. Du har också god förmåga att analysera resultat och nyckeltal samt att kommunicera dina analyser.

Vår arbetsplats

Vår enhet är en del av Landstingsdirektörens stab, där det jobbar 140 experter inom bland annat ekonomi, folkhälsa, HR, hållbarhet, hälsoval, juridik, kommunikation, läkemedel, planering och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till landstingets ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.

Ekonomienheten har ett strategiskt ansvar för att leda och samordna landstingets planering och uppföljning. I uppdraget ingår att säkerställa kvalitet och utveckla landstingsplan och finansplan, årsbudget, årsredovisning, delårs- och månadsrapporter. I ansvaret ingår även att dokumentera, sprida och utveckla landstingets ekonomiska och verksamhetsmässiga redovisning och rapportering.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Ldirst:2018:6 Placering/enhet:Landstingsdirektörens stab Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:100% heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-05-08 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.