Kurator avdelning 23/24, Vuxenpsykiatri norr slutenvården

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Psykiatriförvaltningen söker Kurator avdelning 23/24, Vuxenpsykiatri norr slutenvården. Välkommen med din ansökan senast den 20 september.

Vi erbjuder

I rollen som kurator är du en del av avdelningsteamet som i övrigt består av avdelningschef, sjuksköterskor och skötare. Varje avdelning har också en ansvarig läkare samt psykolog som resurs.

Du har som kurator ett nära samarbete med övrig avdelningspersonal samt med läkare, psykolog och medicinsk sekreterare. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns att tillgå som resurspersoner.
Kuratorn har en samordnande funktion dagtid på avdelningen vilket syftar till att möta ökad kommunikationstakt och tillgänglighetskrav samt bidra till ökad vårdkvalitet.

Arbetsuppgifterna består till stor del av:
- kontakter med öppenvården, kommunerna, primärvården, samrehab och andra vårdgrannar
- kontaktperson för psykmottagningarna, psykrehab och beroendeenheten
- samordna vårdplaneringar
- stödsamtal och krissamtal med inneliggande patienter
- bedömningar och basutredningar

I tjänsten som kuratorn ingår kontinuerlig kompetensutveckling och handledning, och du kommer att medverka i diverse utvecklingsarbeten samt vid yrkesträffar tillsammans med övriga kuratorer.

Vi söker

Vi söker dig med socionomexamen eller liknande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Arbetet som kurator är självständigt och kräver god planeringsförmåga. Meriterande för tjänsten är grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1) eller annan adekvat vidareutbildning. Vi ser gärna att du tidigare har erfarenhet från arbete inom psykiatri.
Vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga, flexibilitet och personlig lämplighet. För tjänsten är det viktigt att man har förmåga och en vilja att jobba i team.

Övrigt
Vid tillsättning av tjänster inom psykiatrin begär vi utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Kallelser till intervju kommer ske fortlöpande under rekryteringstiden.

Vår arbetsplats

Vi är samlade i en länsövergripande psykiatriförvaltning och vår verksamhet är uppdelad i sex basenheter. Vi är idag totalt ca 600 medarbetare.

Psykiatrin i norra Kalmar län tillhör Psykiatriförvaltningen inom landstinget i Kalmar län och består av öppenvård, slutenvård och rättspsykiatri.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:PF:2018:51 Placering/enhet:Psykiatriförvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid, Arbetstiden är förlagd till vardagar, dagtid. Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-09-20 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.