Kurator habilitering

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Kurator habilitering. Välkommen med din ansökan senast den 5 augusti.

Vi erbjuder

Är du intresserad av att arbeta med barn och ungdomar med olika funktionsnedsättningar? Vi söker dig som vill ha ett varierande arbete och som vill hjälpa våra patienter till en bättre framtid. Ditt arbete är i många delar självständigt och du har ett nära utbyte med kollegor, andra yrkeskategorier och andra verksamheter. Du kommer få stöd och handledning i ditt arbete av erfarna kollegor.

Arbetet innebär bl.a. att ha samtalskontakt med enskilda patienter och/eller deras anhöriga. Vid behov erbjuda stöd/konsultation till nätverket runt patienten. Att kartlägga behov och samordna insatser i habiliteringsteamet. Förmedla information om samhällets sociala lagstiftning och service samt ge rådgivning och vägledning i dessa frågor. Att samverka med olika myndigheter och skolor. I arbetsuppgifterna ingår även att vara en stödjande funktion för föräldrar/anhöriga. Habiliteringens arbetssätt innebär också gruppträffar, där du som kurator kommer vara med och leda deltagarna.
Vi ser att du har ett genuint intresse för habiliteringens målgrupp och vi vill att du aktivt deltar i utvecklingsarbete.

Vi söker

Vi söker dig som har socionomexamen. Det är meriterande om du har steg 1-utbildning samt erfarenhet från liknande verksamhet eller har erfarenhet och intresse av att arbeta i tvärprofessionella team. Arbetet innefattar samverkan mellan olika yrkesgrupper och andra vårdgivare samt kommun vilket ställer krav både på självständighet och god samarbetsförmåga. Då det förekommer resor i tjänsten är B-körkort ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Habiliteringen jobbar med barn, ungdomar och vuxna med fysiska, kognitiva och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Habiliteringsinsatser utförs i tvärprofessionella team som består av psykolog, logoped, fysioterapeut/sjukgymnast, arbetsterapeut, kurator, specialpedagog, sjuksköterska, läkare och sekreterare. Dessutom finns hjälpmedelstekniker och fritidssamordnare.

Vid behov av kontakt med facklig representant eller yrkesrepresentant, kontakta avdelningschefen för vidare hänvisning pga semestrar.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2018:93 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Vikariat Anställningstid:Vikariat under ett år Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Individuell lönesättning Ansök senast:2018-08-05 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.