Kurator och lärare

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Folkhögskolorna söker Kurator och lärare. Välkommen med din ansökan senast den 13 maj.

Vi erbjuder

Din uppgift som kurator är att vara en socialpedagogisk resurs på skolan. I samtal, enskilt eller i grupp, är du ett studiesocialt stöd för deltagarna och du är en del av skolans elevvårdande skolteam. I samarbete med övrig personal handlägger du studiesociala ärenden och är en länk mellan kursdeltagare och andra myndigheter där så krävs. Du har en central roll i skolans krisgrupp och en viktig del i tjänsten är det förbyggande psykosociala hälsoarbetet. I tjänsten ingår även viss kvällstjänstgöring på internatet.

Tjänsten omfattar även undervisning i ämnen som relaterar till dina kunskaper och din utbildning. Det handlar om ämnen som psykologi, livskunskap och information om neuropsykiatriska funktionsvariationer. Du kan även ha annan ämneskompetens. Du kommer att undervisa på olika utbildningar och kommande läsår ingår undervisning på yrkesutbildningarna Fritidsledar- och Lärarassistentutbildningen.

Vi söker

Vi söker dig som har en socionomexamen eller annan adekvat likvärdig utbildning. Det är meriterande om du har någon form av pedagogisk utbildning, t ex folkhögskollärarexamen, gymnasielärarexamen. Det är också meriterande om du har erfarenhet från läraryrket och/eller skolkurativt arbete.

Hos oss möter du människor i olika åldrar med skilda kulturella bakgrunder, livssituationer och förutsättningar. Skolans motto och värdegrund betonar deltagarnas utvecklingsmöjligheter i en medmänsklig lärmiljö där gemenskapen i gruppen och skolan är en viktig förutsättning för deltagarna att lyckas. Därför är det viktigt att du kan se helheten kring deltagare och grupper samt att du har en god samarbetsförmåga då arbetet innebär många kontakter med hela skolans personal, myndigheter och andra instanser. Du har ett strukturerat och serviceinriktat arbetssätt. Du ska vara trygg i dig själv och ha en humanistisk och positiv människosyn. Du har god initiativförmåga och arbetar självständigt inom givna ramar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Gamleby folkhögskola har en omfattande verksamhet som består av allmänna kurser och kurser med inriktning mot naturvetenskap, textil design, musik, media och fotografi. Skolan utbildar dessutom fritidsledare och lärarassistenter. Skolan har också en yrkeshögskoleutbildning inom TV-produktion. Folkhögskolan har även ett brett utbud av uppdragsutbildningar. Gamleby folkhögskola ligger i Västerviks kommun och är en av fyra landstingsfolkhögskolor i länet.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Skolor:2018:12 Placering/enhet:Folkhögskolorna Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd, provanställning kan bli aktuellt Sysselsättningsgrad:80-100% Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-05-13 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.