Kurator, Syncentralen

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Habilteringen nord söker Kurator, Syncentralen. Välkommen med din ansökan senast den 21 januari.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett självständigt, utvecklande arbete som kurator på Syncentralen i Västervik. Du kommer att arbeta med patienter på syncentralen och ögonkliniken på Västerviks sjukhus.

Du arbetar med bedömning och behandlingsarbete. Du har stödsamtal och krissamtal. Arbetet innebär samverkan med bland annat myndigheter, socialtjänst, skolor, Försäkringskassa och Arbetsförmedling

Vi söker

Vi söker dig med Socionomutbildning. Erfarenhet av arbete på syncentral eller ögonklinik är önskvärt. Landstinget i Kalmar län arbetar efter värderingarna öppet, engagerat och kunnigt, vilket är naturliga delar för dig som medarbetare i vår organisation. Du är empatisk, ödmjuk, ansvarstagande och självständig i ditt arbete. Du har lätt för att ta egna initiativ och du gillar att vara med och aktivt utveckla både verksamheten och arbetssätten kring våra patienter. Att arbeta i team kring patienterna är naturligt för dig. Då du arbetar ensam i din profession är det av stor vikt att du är trygg i din professionella roll.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Basenheten Habilitering Nord omfattar barn-, ungdoms och vuxenhabilitering
i Kalmar läns sex norra kommuner. Upptagningsområdet motsvarar norra
delen av Kalmar län på ca 110 000 invånare och vi har ca 900 patienter.
I verksamheten ingår ca 50 medarbetare bestående av professionerna;
arbetsterapeut, sjukgymnast, psykolog, kurator, logoped, specialpedagog, läkare, sjuksköterska och teamsekreterare.

Mer information om vår basenhet hittar du på http://www.ltkalmar.se/halsa-vard/habilitering/

Syncentralen är habiliterings- och rehabiliteringsavdelning för personer med synnedsättning. Vårdkontakterna bygger på samverkan mellan patient och behandlande personal och utgår från patientens behov och varje professions specifika yrkeskunskap. Patienten får genom kompenserande insatser en individuell optimal funktions- och aktivitetsnivå.

Syncentralens övergripande mål är att personer med synnedsättning och blindhet utvecklar, återvinner eller bibehåller bästa möjliga funktionsförmåga utifrån egna behov och förutsättningar. Verksamhetens insatser ska skapa goda villkor för ett självständigt liv och ett aktivt deltagande i behandlingsinsatserna såväl som i samhällslivet.

Vi är en liten arbetsplats med 6 personer och 4 olika professioner. Syncentralen tillhör habiliteringen så kollegor inom samma profession finns att tillgå. Kuratorerna på Västerviks sjukhus har även de ett professionellt nätverk där du har möjlighet att delta.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF HAB:2018:1 Placering/enhet:Habilteringen nord Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:75 % deltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-01-21 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.