Kurator till Psykiatriska Öppenvården, Västervik

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Psykiatriförvaltningen söker Kurator till Psykiatriska Öppenvården, Västervik. Välkommen med din ansökan senast den 23 september.

Vi erbjuder

Kuratorn på Psykiatriska mottagingen arbetar med psykosocialt utrednings-, bedömnings- och behandlingsarbete. Arbetet är varierande och du kombinerar dina yrkesspecifika arbetsuppgifter med samtalsbehandling. I arbetet ingår det att hålla sig uppdaterad inom det kurativa och socialjuridiska området samt bistå kollegor med aktuell information.
Du har som kurator ett nära samarbete med dina kollegor samt övriga teammedlemmar - läkare, psykolog, skötare, sjuksköterska och medicinsk sekreterare. Fysioterapeut och arbetsterapeut finns att tillgå som resurspersoner.
I tjänsten ingår kontinuerlig kompetensutveckling och handledning.

Vi söker

Du har socionomexamnen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömmer likvärdig. Påbyggnadsutbildning i behandlingsarbete ex. grundläggande psykoterapiutbildning ses som meriterande för tjänsten.
Att samarbeta ser du som naturligt och du är van vid att ta egna initiavtiv. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker löpande.

Vår arbetsplats

Vi är samlade i en länsövergripande psykiatriförvaltning och vår verksamhet är uppdelad i sex basenheter. Vi är idag totalt ca 600 medarbetare.

Psykiatriska mottagningen i Västervik är en allmänpsykiatrisk öppenvårdsmottagning. Målgruppen för mottagningen är patienter över 18 år som är i behov av psykiatrins specialiserade utrednings-, bedömnings- och behandlingsinsatser.
Psykiatriska öppenvården består av tre verksamheter: Psykiatriska mottagning, Psykiatrisk rehabiliteringsenhet och Beroendeteamet.

Öppenvården har tillsammans en omfattande och bred kompetens. Vår ambition och målsättning är att fortsatt hålla en hög kunskapsnivå inom specialistpsykiatrin.
Förutom utrednings- och behandlingsinsatser arbetar vi också med patient- och närståendeutbildningar avseende flera olika psykiatriska diagnoser. Arbetet sker både individuellt och med olika gruppinriktade psykoedukativa behandlingar som ADHD- och bipolärutbildning.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:PF:2018:53 Placering/enhet:Psykiatriförvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning. Ansök senast:2018-09-23 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.