Kurator/Socionom Primärvårdsförvaltningen Västerviks kommun

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Primärvårdsförvaltningen söker Kurator/Socionom Primärvårdsförvaltningen Västerviks kommun. Välkommen med din ansökan senast den 24 juni.

Vi erbjuder

Som kurator hos oss arbetar du med psykosociala problem via socialt arbete, rådgivning, utredning av behov och resurser, rehabilitering till arbete/meningsfull sysselsättning samt psykosocialt behandlingsarbete med patienter och närstående. Du arbetar med samtalsbehandling enligt vetenskap och beprövad metodik t.ex. motivations-, stöd-och krissamtal. Samverkan sker inom såväl primärvården som mellan primärvård, övriga sjukvården och samhällets olika aktörer. I arbetet ingår även socialinformation och rådgivning till personal samt medverkan i utvecklingsarbete.

Vi söker

Socionom med grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning KBT. Meriterande är också leg. psykoterapeut samt erfarenhet av vårdarbete. Goda kunskaper i tal och skrift krävs. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Vi söker dig som har kompetens för och intresse av att arbeta i Primärvården, att arbeta för att öka tillgängligheten för patienter med psykisk ohälsa, säkra kvaliteten av vården vid psykisk ohälsa, samt vill utveckla samarbetet och kunskapen kring dessa patienter.
Körkort erfordras.

Vår arbetsplats

Landstingets Primärvårdsförvaltning erbjuder primärvård till hela Kalmar län. Vi sätter människan i fokus och arbetar varje dag för att bli lite bättre. Vår grund är allmänmedicin och ett hälsofrämjande perspektiv.

Välkommen att söka till vår verksamhet inom psykisk hälsa på Hälsocentralerna i Västerviks kommun, Esplanadens HC, Stora Trädgårdsgatans HC, Ankarsrums HC och Gamleby HC.

Landstinget i Kalmar län utvecklar omhändertagandet av psykisk ohälsa. Psykologer och kuratorer/socionomer ingår från 1/9 i en länsgemensam basenhet. Aktuell tjänst avser arbete som kurator/sociomon inom Primärvården i Västerviks kommun. Du kommer att arbeta i nära samarbete med läkare, sjuksköterskor, psykolog och PTP-psykolog. Tillsammans vill vi utveckla vården för patienter med psykisk ohälsa.

I nuvarande verksamhet arbetar psykologer med psykoedukativa patientföreläsningar, gruppinterventioner tex mindfulness och UP, internetstödd behandling och annan individuell KBT-behandling. Vi vill nu utöka vår kompetens med kurator/socionom.
Vi erftersträvar att man arbetar nära patienterna, dvs ute på Hälsocentralerna. Detta kan medföra att man inom tjänsten arbetar på flera hälsocentraler.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:PV:2018:62 Placering/enhet:Primärvårdsförvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-06-24 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.