Kurator/Socionom

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Primärvårdsförvaltningen söker Kurator/Socionom. Välkommen med din ansökan senast den 8 oktober.

Vi erbjuder

Landstinget i Kalmar län utvecklar omhändertagandet av psykisk ohälsa. Psykologer och kuratorer/socionomer ingår från 1/9 i en länsgemensam basenhet. Aktuell tjänst avser arbete som kurator/socionom inom Primärvården i Västervik. Du kommer att arbeta i nära samarbete med läkare, sjuksköterskor, psykolog och PTP-psykolog. Tillsammans vill vi utveckla vården för patienter med psykisk ohälsa.

Vi söker

Vi söker dig som har intresse av att arbeta i Primärvården och har kompetens och erfarenhet av patientarbete och KBT-terapi. Du som vill arbeta för att öka tillgängligheten för patienter med psykisk ohälsa, säkra kvaliteten av vården vid psykisk ohälsa, samt vill utveckla samarbetet och kunskapen kring dessa patienter.

Du är socionom med grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning KBT. Meriterande är också leg. psykoterapeut samt erfarenhet av vårdarbete. Goda kunskaper i tal och skrift krävs. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort erfordras.

Vår arbetsplats

Landstingets Primärvårdsförvaltning erbjuder primärvård till hela Kalmar län. Vi sätter människan i fokus och arbetar varje dag för att bli lite bättre. Vår grund är allmänmedicin och ett hälsofrämjande perspektiv.

Som kurator hos oss arbetar du med bedömning, rådgivning, utredning av behov och resurser, samtalsbehandling t.ex. motivations-, stöd-och krissamtal, stöd i rehabiliteringsprocesser samt psykosocialt behandlingsarbete med patienter och närstående. Samverkan sker inom såväl primärvården som mellan primärvård, övriga sjukvården och samhällets olika aktörer. I arbetet ingår även socialinformation och rådgivning till personal samt medverkan i utvecklingsarbete.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:PV:2018:93 Placering/enhet:Primärvårdsförvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-10-08 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.