Lärare dokumentärfilm

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Folkhögskolorna söker Lärare dokumentärfilm. Välkommen med din ansökan senast den 8 april.

Vi erbjuder

Du är en av två kursansvariga som på halvtid undervisar på grundkursen och har ett delat ansvar bland annat för upprättandet av kursplan, schemaplanering, marknadsföring och rekrytering av gästlärare.
Som kursansvarig och lärare på Ölands folkhögskola är du delaktig i skolans utvecklingsarbete tillsammans med andra lärare och medarbetare. Du deltar även i gemensam planering och genomförande av aktiviteter som rör hela skolan.
För oss är det viktigt att du kan varva undervisning med din konstnärliga praktik, därför har vi lagt undervisningen i veckoblock på ca 13 veckor/läsår.

På utbildningen arbetar vi i tematiska block där fokus ligger på praktiska övningar i grupp. Vi filmar med kameran Canon C100 och klipper i Adobe Premier pro. På skolan finns även en ljudstudio med ljudläggningsprogrammen Pro Tools och iZotope.

Vi bjuder regelbundet in verksamma filmare som gästlärare och klassen åker varje år på filmfestival och gör fler studiebesök på skolor och produktionsbolag. Vi strävar efter en utbildning som utvecklar dokumentära uttryck, skapar självständiga filmare och har ett nära samarbete med branschen.

Vi söker

Vi söker dig som ser ett direkt värde i att arbeta med utbildning och viljan att leda, forma och utveckla en kreativ och progressiv filmutbildning inom ramen för folkbildningen.
Du har högskoleutbildning eller motsvarande yrkeserfarenhet inom film, konst, kultur eller media och är verksam som filmare, regissör, producent, klippare, fotograf eller liknande. Du bör ha en bred utblick över filmområdet och är bekant med de processer som kännetecknar filmiska och dokumentära processer och har ett brett nätverk inom filmområdet.
Pedagogisk erfarenhet/utbildning med intresse för teknik, särskilt med fokus på foto, klipp eller ljud är önskvärt.

Ölands folkhögskola är en av fyra folkhögskolor med Landstinget i Kalmar län som huvudman. Landstingets vision om hälsa präglar skolans verksamhet. Ölands folkhögskola har en stark profil mot konstnärliga uttrycksformer. Vi har allmänna kurser med inriktningarna praktisk, hälsa, film och bild. Vi har också profilkurser inom design, dokumentärfilm, konst, musikteater och skrivande, samt ett stort utbud av sommarkurser. Skolan har 200 deltagare. Internatet har plats för drygt 100 boende.

Dokumentärfilmskolan på Ölands folkhögskola är en förberedande kurs för högskolestudier eller andra yrkesvägar inom film. Kursen är väl etablerad och på samtliga filmhögskolor i Sverige och flera utomlands går före detta studenter från Ölands folkhögskola.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Skolor:2018:7 Placering/enhet:Folkhögskolorna Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Landstinget i Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på heltid. Önskar du arbeta heltid kan utökning erbjudas vid annan arbetsplats. Sysselsättningsgrad:Tillsvidare 50% - provanställning kan bli aktuellt. Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-04-08 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.