Lärare svenska och svenska som andraspråk

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Folkhögskolorna söker Lärare svenska och svenska som andraspråk. Välkommen med din ansökan senast den 4 mars.

Vi erbjuder

Huvuddelen av tjänsten är förlagd till allmän kurs där du ingår i ett arbetslag och undervisar i svenska och svenska som andraspråk på motsvarande grundskole- och gymnasienivå. Du kan även komma att få jobba med undervisning på vår studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF), vår etableringskurs och på en kurs i svenska för vårdpersonal som har svenska som andraspråk (SVIV). Det finns möjlighet att undervisa i andra ämnen beroende på din ämneskompetens och även utifrån dina fritidsintressen när vi har schemabrytande aktiviteter.

Att arbeta på folkhögskola innebär att du får arbeta med deltagaren i fokus. Varje deltagare får vid kursstart ett individuellt schema och vi jobbar med lärande i sammanhållna grupper där samtal och diskussion samt att utgå från deltagarnas tankar och erfarenheter är viktiga inslag. Folkhögskolans pedagogik kännetecknas av hög lärartäthet, en helhetssyn på lärande och stora möjligheter till anpassad studiegång för deltagarna.

Vi erbjuder även möjligheter till friskvård på arbetsplatsen då vi tillsammans hittar på olika aktiviteter tillsammans en timme i veckan.

Vi söker

Vi söker dig som har gymnasiebehörighet i svenska och svenska som andraspråk. Det är en fördel om du har folkhögskollärarexamen och/eller erfarenhet av att arbeta på folkhögskola.
Du kommer att jobba på en folkhögskola där vi betonar både kunskap och personlig utveckling när vi arbetar med våra kursdeltagare. Därför söker vi dig som är en god pedagog, som är trygg i dig själv och har en humanistisk och positiv människosyn. Du har en god initiativförmåga och arbetar självständigt inom givna ramar. God samarbetsförmåga, engagemang och flexibilitet är en förutsättning för framgång i arbetet då vi arbetar kursöverskridande och i arbetslag.

För medarbetare med en tillsvidareanställning som saknar utbildning inom vår egen skolform erbjuder vi fortbildning.

Vår arbetsplats

Du kommer att få arbeta i en utvecklande och inspirerande folkhögskolemiljö där skolan ligger centralt och naturskönt i Vimmerby. Vimmerby folkhögskola har en verksamhet som består av allmänna kurser på grundskole- och gymnasienivå samt tre eftergymnasiala yrkesutbildningar. Dessutom har vi en hel del kortkurs- och konferensverksamhet. Vi har cirka 40 medarbetare och cirka 300 deltagare på våra långa kurser. Vimmerby folkhögskola är en av fyra landstingsfolkhögskolor i länet.

.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Skolor:2018:4 Placering/enhet:Folkhögskolorna Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd, provanställning kan bli aktuellt Sysselsättningsgrad:Heltid- deltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-03-04 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.