Lärare

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Folkhögskolorna söker Lärare. Välkommen med din ansökan senast den 15 april.

Vi erbjuder

Tjänsten avser framförallt undervisning på vår allmänna kurs där deltagarna läser in grundskola samt grundläggande gymnasiebehörighet. Undervisning och eventuellt kursansvar på baskursen för lindrigt utvecklingsstörda kan ingå. Undervisning sker i olika klasser där deltagare har olika behov. Vi söker dig som tillsammans med personal och ledning vill bidra till skolans pedagogiska utveckling. Det finns möjligheter att undervisa även i fler ämnen och kurser beroende på ämneskompetens.

Hos oss på Högalids folkhögskola möter du människor i olika åldrar med skilda kulturella bakgrunder, livssituationer och förutsättningar. Tillsammans med kollegor, undervisar och handleder du våra deltagare i deras lärande och utveckling som människor. Tillsammans skapar vi en miljö som väcker lust att lära och ger möjlighet till egen utveckling. I vår trygga lärmiljö får varje deltagare ett personligt bemötande. Du ingår i en personalgrupp med stort engagemang för verksamheten. Du har stor frihet att utforma din vardag med deltagarens utveckling i fokus.Vi söker

Du ska ha lärarutbildning eller annan erfarenhet av pedagogiskt arbete som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Specialpedagogik eller erfarenhet av att arbeta med personer som har neuropsykiatriska och/eller intellektuella funktionsnedsättningar är en merit. Vi ser gärna att du också har folkhögskollärarexamen och/eller erfarenhet av att arbeta på folkhögskola. Du ska vara trygg i dig själv, med en humanistisk och positiv människosyn och med erfarenhet av pedagogiskt arbete. Du har god initiativförmåga och arbetar självständigt inom givna ramar. God samarbetsförmåga, engagemang och flexibilitet är en förutsättning för framgång i arbetet då vi arbetar i arbetslag och kursöverskridande.

I verksamheten på Högalids folkhögskola står deltagaren i centrum. I allmänna kurser läser deltagaren in grundskola eller grundläggande gymnasiebehörighet med möjlighet att välja inriktningar som extra studiehjälp, högskoleförberedande, filmskapande, musik eller internationell. På våra profilkurser fördjupar sig deltagaren på heltid inom musik eller läser till lärarassistent. Vi har även profilkurser som riktar sig till personer med lindrig utvecklingsstörning, förvärvad hjärnskada, seniorer eller nyanlända. Vi är en arbetsplats fri från trakasserier och diskriminering och vi tar tillvara de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten. Högalids folkhögskola är en av fyra landstingsfolkhögskolor i Kalmar län. Landstingets vision om att vara ett Hälsolän präglar skolans profil.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Skolor:2018:9 Placering/enhet:Folkhögskolorna Anställningsform:Vikariat Anställningstid:Uppehållstjänst 18-08-06 till 19-06-13 med möjlighet till förlängning Sysselsättningsgrad:heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2018-04-15 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.