Molekylärbiolog

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Diagnostiskt centrum söker Molekylärbiolog. Välkommen med din ansökan senast den 27 maj.

Vi erbjuder

- En central del av arbetsuppgifterna är att, tillsammans med medarbetare vid det molekylära laboratoriet på Diagnostiskt centrum vara att driva utvecklingen och införandet av nya molekylärbiologiska analyser inom områdena Klinisk patologi, Klinisk kemi och transfusionsmedicin och Klinisk mikrobiologi.
- En stor del av arbetet kommer att vara etablering och utveckling av NGS (Next-Generation Sequencing").
- Arbetet kommer också, till viss del, innefatta praktiskt rutinarbete inom det molekylär-biologiska området samt utbildning av medarbetare inom DC.
- Arbetsledande uppgifter kan förkomma beroende på sökande.

För att trivas med arbetsuppgifterna behöver du
- vara driven och ta ansvar för dina uppgifter
- ha goda ledargenskaper
- arbeta självständigt men även tätt tillsammans med andra medarbetare
- vara strukturerad, noggrann och tycka det är roligt att lösa problem

Vi söker

Vi söker dig med erfarenhet av diagnostiskt arbete inom molekylärbiologi, gärna med inriktning mot patologi. Du skall ha en minst 4-årig universitetsutbildning med molekylärbiologisk inriktning och gärna erfarenhet av praktiskt kliniskt laboratoriearbete med kunskaper om PCR-baserad diagnostik.
Tidigare forskarutbildning och erfarenhet av metodutveckling inom Klinisk kemi, Klinisk mikrobiologi eller Klinisk patologi är meriterande. Även kunskap om molekylärpatologi och bioinformatik är meriterande. Du kommer att arbeta med flera yrkesgrupper inom landstinget, men även inom regionen, vilket kräver god kommunikation och bra samarbetsförmåga.

Vår arbetsplats

Diagnostiskt centrum verkar länsövergripande och består av drygt 240 medarbetare som årligen utför cirka 5 miljoner analyser, undersökningar, behandlingar samt information och rådgivning. Vi fungerar också som vetenskapligt kompetenscentrum. Vi bedriver och medverkar inom flera forskningsområden och har ett nära samarbete med Linnéuniversitetet och Linköpings universitet. Vi erbjuder både analytiskt stöd och handledarkompetens för den forskning och utveckling som pågår inom de medicinska verksamheterna. På den molekylära avdelningen finns 3-4 personer placerade varje dag och de jobbar tätt tillsammans med rutinanalyserna. Totalt är det 10 medarbetare som kan utföra dessa analyser.

Den molekylära avdelningen är placerad på Länssjukhuset i Kalmar.

Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär. Avstånden är små och var du än är har du alltid närhet till havet och naturen. Öland, solens och vindarnas ö, ligger inte heller långt borta. Linnéuniversitetet, som finns i både Kalmar och Växjö, är ett modernt och internationellt universitet - ett av Sveriges nyaste lärosäten. Här finns bra boende, service och möjlighet till många olika sport- och fritidsaktiviteter.

Är du intresserad av en arbetsplats med stora utvecklingsmöjligheter? Är du ansvarstagande, har god samarbetsförmåga och vill dela med dig av dina kunskaper inom molekylärbiologi så kan det vara dig vi är på jakt efter.
Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete i en god arbetsmiljö där du får möjlighet till att etablera nya molekylära analyser för diagnostik och behandlingsvägledning för invånarna i Landstinget i Kalmar län. Du kommer också att vara delaktig i arbetet med att införa metoder baserade på NGS (Next-Generation Sequencing) inom hela det laboratoriemedicinska området.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF DC:2018:7 Placering/enhet:Diagnostiskt centrum Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidare. Sysselsättningsgrad:Heltid. Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning. Ansök senast:2018-05-27 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.