Obduktionstekniker

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Diagnostiskt centrum söker Obduktionstekniker. Välkommen med din ansökan senast den 4 mars.

Vi erbjuder

Vi söker nu en obduktionstekniker till Klinisk patologi i Kalmar. Du kommer att arbeta med obduktionsverksamheten i Kalmar genom att förbereda, assistera, dissekera samt iordningställa efter obduktion. Du kommer även att arbeta med administrativa arbetsuppgifter såsom remissregistrering, beställningar av vissa förbrukningsartiklar, samt vara behjälplig med polismyndigheten. Det ingår även arbete i bårhuset med in- och utlämning av avlidna till de som skall anordna begravning. I vårt vackra avskedsrum ingår iordningställning inför ett avsked, som inkluderar kontakt med anhöriga.
Det kan förekomma visst arbete även på bårhuset i Oskarshamn.

Vi söker

Du som söker är utbildad obduktionstekniker. Tidigare erfarenhet av likvärdigt arbete är meriterande för tjänsten. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet eftersom interna och externa kontakter är en viktig del i arbetet. Arbetet är utmanande, både fysiskt och psykiskt. Det krävs ett etiskt förhållningssätt, integritet och tryggt agerande för att hantera verksamhetens arbete. Noggrann, självständig, flexibel, respekt och empati är också egenskaper som krävs. Du har god kommunikativ förmåga i text och tal.

Vår arbetsplats

Diagnostiskt centrum är en länsövergripande verksamhet med enheterna: Klinisk patologi, Fysiologisk klinik, Klinisk mikrobiologi med smittskydd och vårdhygien, Klinisk kemi och transfusionsmedicin samt Biobank- och vävnadscentrum. Vi är ca 250 medarbetare som årligen utför fler än 5 miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Vi fungerar som ett vetenskapligt kompetenscentrum och är aktiva inom flera forskningsområden. Vi har verksamhet på länets tre akutsjukhus. Nu pågår planering för att ta emot studenter från läkarutbildningen.

Obduktion och bårhuset i Kalmar är en välvårdad och välutrustad arbetsplats med två heltidsanställda obduktionstekniker. Det vackra avskedsrummet är beläget i bårhuset och dagliga kontakter sker med olika begravningsentreprenörer, anhöriga och vårdavdelningar. Bårhuset tillhör avdelningen för Klinisk patologi med ca 40 medarbetare i Kalmar och Västervik. Arbetsplatsen erbjuder självständigt och ansvarstagande arbete i tät kontakt med avdelningens ca 10 Läkare.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF DC:2018:3 Placering/enhet:Diagnostiskt centrum Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidare Sysselsättningsgrad:Heltid. Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning. Ansök senast:2018-03-04 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.