Planeringsdirektör

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Landstingsdirektörens stab söker Planeringsdirektör. Välkommen med din ansökan senast den 29 december.

Vi erbjuder

Som planeringsdirektör rapporterar du till landstingsdirektören. Du leder Planeringsenhetens ca 35 medarbetare och representerar enheten utåt. Planeringsenheten ansvarar för övergripande planeringsfrågor, främst inom hälso- och sjukvårdsområdet. Enheten bedriver bland annat utredningsarbete, ansvarar för läkemedelsfrågor, kunskapsstyrning, regionsjukvård och insatser kopplade till vissa riktade statsbidrag. Enheten samordnar också landstingets arbete i vissa hälso- och sjukvårdsfrågor som rör flera av våra vårdförvaltningar, t.ex. vid framtagande av remissyttranden och beslutsunderlag till vår politiska ledning. I ledningsarbetet har du hjälp av en läkemedelschef som leder enhetens läkemedelssektion samt en samordningsansvarig i sjukvårdsfrågor som leder och ansvarar för landstingets del i samverkan inom den sydöstra sjukvårdsregionen och vårt strategiska kunskapsstyrningsarbete.
Planeringsdirektören ingår i landstingsdirektörens ledningsgrupp, stabschefsgruppen samt landstingsdirektörens sjukvårdsledning.

Vi söker

Vi söker dig med kvalificerad akademisk utbildning och erfarenhet av strategiskt ledningsarbete i komplexa organisationer, gärna från politiskt styrd verksamhet. Du delar Landstingets värdegrund öppet, engagerat och kunnigt, vilket också präglar ditt sätt att vara som chef och ledare. Du ser medarbetarna som din viktigaste resurs och har förmågan att få människor runt omkring dig att växa. Ditt sätt att leda skapar trygghet och inger respekt och förtroende bland medarbetare och kollegor. Genom att inspirera och motivera får du andra att känna delaktighet och vilja att ta ansvar.

Som person är du strategisk, utvecklingsorienterad, samarbetsinriktad och har en god kommunikativ förmåga. Du har en helhetssyn på ditt uppdrag utifrån landstingets vision och värderingar. Du förstår värdet av relationer och samverkan för att nå gemensamma mål. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper då förmåga att driva effektivt lagarbete är avgörande. Eftersom arbetet innebär resor är körkort ett krav.

Du blir en viktig kugge i ett av Sveriges mest framgångsrika landsting. Vi är en organisation som tror att vi blir bäst när vi arbetar tillsammans. Vi satsar på chef- och ledarskapet, vilket ger goda förutsättningar för din personliga utveckling. Du får stora möjligheter att påverka och utveckla verksamheten mot våra gemensamma mål. Vi har sedan flera år en etablerad förbättringsstrategi "Varje dag lite bättre - kraften hos många" som lett fram till betydande förbättringar inom olika delar av vår verksamhet och som utgår från varje individs förmåga att bidra.
Du kommer till en arbetsplats med öppet arbetsklimat och fokus på bra bemötande. Här arbetar kompetenta och engagerade medarbetare.

Vår arbetsplats

Landstingets främsta uppgift är att erbjuda en god hälso- och sjukvård till alla som bor eller vistas i Kalmar län. En stor del av landstingets administrativa resurser finns tillgängliga genom Landstingsdirektörens stab. Här finns kvalificerat stöd inom bland annat områdena ekonomi, personal, juridik, hälsoval, information/ kommunikation, utveckling och planering. Stabens arbete bestäms till stor del via uppdragsbeskrivningar och landstingsplanens inriktning.

Vill du bli vår Planeringsdirektör och bidra i vårt arbete med att leda ett framgångsrikt landsting med fokus på kvalitet, samarbete och bra bemötande? Vi söker dig som delar vår värdegrund och tillsammans med engagerade och kunniga medarbetare vill utveckla verksamheten ytterligare mot våra högt ställda mål att erbjuda Sveriges bästa kvalitet, säkerhet och tillgänglighet.
Landstinget ansvarar idag för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, bildnings- och kulturfrågor. När vi den 1 januari 2019 blir Region Kalmar län kommer vi också ha regionalt utvecklingsansvar.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:Ldirst:2017:24 Placering/enhet:Landstingsdirektörens stab Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:100% heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-12-29 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.